Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:25 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Minor din Harghita, propus pentru arestare preventivă sub acuzaţia de omor (document)

ro

24 Jan, 2017 15:54 1899 Marime text

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: 
Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Casație și Justiție au dispus, la data de 23 ianuarie 2017, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul  B.L., sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat.  Dosarul a fost preluat, în temeiul art. 325 din Codul de procedură penală, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Harghita.
În cursul zilei de astăzi, 24 ianuarie 2017, inculpatul urmează să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Harghita. 

În cauză procurorii au reținut următoarea situație de fapt:
În intervalul  27 – 28 decembrie 2016, inculpatul B.L., aflat în stare de minorat, afându-se în incinta locuinței victimei din comuna Merești,  județul Harghita,  folosind metode cauzatoare de suferințe prelungite de maximă intensitate, respectiv aplicarea de multiple lovituri cu un corp tăietor – înțepător la nivelul capului, gâtului, toracelui și membrelor, în condițiile unor manevre de autoapărare ale victimei, a ucis pe numita S.E., în vârstă de 71 de ani. 
Cercetările au fost efectuate în colaborare cu Inspectoratul General al Poliției Române – Direcția de Investigații Criminale și cu I.P.J. Harghita - Serviciul de Investigații Criminale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii