Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:44 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Împreună pentru viaţă!“ Farul 2010, Academia „Hagi“ şi două echipe de amatori au jucat fotbal pentru o fetiţă din Cernavodă cu afecţiuni medicale grave (galerie foto)

ro

04 Jun, 2014 00:00 2518 Marime text
Sala Sporturilor din Constanţa a găzduit evenimentul caritabil „Impreună pentru viaţă!“, organizat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, în parteneriat cu ELSA Constanţa, Comitetul Naţional Pentru Drepturile Copilului - filiala Constanţa, AIESEC Constanţa, Asociaţia Tinerilor Pentru România, Corpul Voluntarilor Gărzii de Mediu, Grupul de Dezvoltare Durabilă, Together Achive More, Asociaţia Civicum Voluntaris, Asociaţia Sweet Land, Asociaţia Elevilor din Constanţa, Asociaţia Sport Pentru Sănătate, Librăria Diverta, Academia Gheorghe Hagi, Fundația Giovanni Bosco, Clubul Farul Constanţa și Universitatea „Andrei Şaguna“. Scopul acestei acţiuni a fost de a strânge fonduri care vor fi donate unei fetiţe în vârstă de şase ani, din Cernavodă, care are probleme de sănătate. „Necazurile ei au început în urma naşterii premature şi a neatenţiei personalului medical, la vârsta de un an şi şapte luni fiind diagnosticată cu afecţiuni medicale grave, precum paralizie cerebrală, retard psihomotor sever şi tetrapareză spastică. Pentru recuperare, a început diverse tratamente şi a suferit deja unele intervenţii chirurgicale, însă familia nu deţine o situaţie materială care să-i permită tratamentul continuu de care are nevoie şi, implicit, operaţiile aferente, astfel că, prin intermediul acestui proiect, dorim să-i oferim şansa la o viaţă cât mai normală acestui copil“, se arată într-un comunicat al DJST Constanţa.

Echipa de la „Andrei Şaguna“ a câştigat turneul demonstrativ

În Sala Sporturilor s-au confruntat, într-un turneu demonstrativ, fotbaliştii de la grupele 2000 ale Şcolii de Fotbal Farul 2010 şi Academiei „Hagi“, plus două echipe de amatori, de la Fundaţia „Giovanni Bosco“ (copii şi adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 11 şi 19 ani) şi de la Universitatea „Andrei Şaguna“ Constanţa. Echipa studenţilor a ocupat locul 1, după ce a dispus în finala mare, la penalty-uri, de Farul 2010. Academia „Hagi“ a câştigat finala mică. La eveniment a fost prezentă şi Elena Frîncu, membru al Comitetului Olimpic şi sportiv Român, fostul preşedinte al DJST, care a transmis un mesaj de sprijin şi de încurajare pentru fetiţa din Cernavodă. Aceasta era într-o operaţie la Bucureşti la ora acţiunii caritabile de la Constanţa. De asemenea, folkistul Walter Ghicolescu a susţinut un mini-concert în Sala Sporturilor. „Sportul şi tineretul şi-au dat mâna pentru a fi alături de acest copil cu probleme. Încercăm, pe viitor, să dezvoltăm acest concept, de sprijinire a celor care nu au nicio vină că s-au născut cu probleme ori le-au dobândit pe parcursul vieţii. În ajutorul acestor cazuri sociale trebuie să vină întreaga comunitate“, a declarat Marian Ţuţuianu, consilier tineret la DJST Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii