Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Îi cere bani mulţi drept daune Patronul Farului îl dă în judecată pe arbitrul de la meciul cu Unirea Slobozia

ro

21 Mar, 2014 00:00 3173 Marime text
Giani Nedelcu îl acuză pe Iulian Dima, din Bucureşti, de vicierea rezultatului meciului din etapa trecută, încheiat la egalitate, 1-1. Şeful „marinarilor” spune că cele mai mari erori ale arbitrului au fost neacordarea unui penalty şi eliminarea unui jucător de la Farul.
 
S-a scurs aproape o săptămână de la partida din etapa a 20-a a Ligii a 2-a FC Farul - Unirea Slobozia, dar supărarea patronului clubului constănţean, Giani Nedelcu, a rămas la fel de mare. Scorul a fost 1-1, „marinarii” plângându-se de arbitrajul brigăzii conduse de Iulian Dima, pe care îl acuză că nu a dictat penalty la o intervenţie asupra lui Petre Ivanovici şi că, apoi, l-a eliminat nejustificat pe acelaşi jucător, căruia îi arătase cartonaş galben la faza din careu, considerând că a simulat. Nu în ultimul rând, printre constănţeni sunt multe voci care contestă şi justeţea deciziei lui Dima de a valida golul egalizator al Unirii Slobozia. Giani Nedelcu a încercat, printr-un memoriu, să anuleze cartonaşul roşu primit de Ivanovici, dar nu a avut succes, Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal hotărând să-l suspende pe decarul Farului o etapă şi să-l amendeze cu 530 de lei. În aceste condiţii, considerând că echipa constănţeană a ieşit păgubită de pe urma arbitrajului, Giani Nedelcu a decis să-l acţioneze în instanţă pe arbitrul Iulian Dima. „Îl dăm în judecată pe parte civilă. Eu îl plătesc să ne facă un serviciu corect, iar el ne cauzează prejudicii. A viciat rezultatul meciului. Îi voi cere să ne dea înapoi baremul de arbitraj, 7.400 de lei, dar să suporte şi toate cheltuielile pe care noi le-am făcut cu organizarea meciului, timp de o săptămână: antrenamente, masă, utilităţi, forţe implicate în buna desfăşurare a partidei. Vom face o expertiză să vedem la cât se ridică suma pe care i-o vom cere drept daune. Sunt hotărât să mă adresez instanţei, indiferent dacă Iulian Dima va fi suspendat sau nu de Comisia de Arbitri. Creăm precedente, din păcate, însă aşa nu se mai poate. Vom avea un dosar beton, inclusiv cu probe video”, a declarat Giani Nedelcu.
 
Meciul cu Rapid se joacă la Constanţa
 
În ultima şedinţă a Comisiei de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal s-a discutat şi raportul depus de oficialii meciului cu Unirea Slobozia pe marginea scandărilor anti-maghiare ale galeriei Farului. Clubul constănţean a scăpat însă doar cu o amendă de 5.000 de lei, nefiindu-i ridicat dreptul de a organiza o perioadă meciuri pe stadionul propriu, astfel că partida cu Rapid Bucureşti, de mâine, va fi găzduită de arena „Farul”, de la ora 16.00 (în direct la TVR1). „Sper la victorie şi nu văd de ce nu am obţine-o, ţinând cont că, în meciul cu o altă echipă fruntaşă, cea de pe locul trei, Unirea Slobozia, ne-am prezentat bine, iar dacă beneficiam de un arbitraj corect, câştigam. Dacă bat, jucătorii noştri vor fi mulţumiţi financiar”, a spus Giani Nedelcu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Arbitru 24 Mar, 2014 21:15 Potrivit ROAF, arbitrul sau alt oficial al meciului nu poate fi acuzat de prejudicierea unei persoane fizice sau juridice