Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:05 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Goluri în versuri Axiopolis Cernavodă i-a oferit ca dar de nuntă lui Gheorghe Andrescu promovarea în Liga a 3-a (galerie foto+video)

ro

27 Jun, 2016 00:00 11815 Marime text
 

Câştigătoarea Ligii a 4-a de fotbal a judeţului Constanţa, Axiopolis Cernavodă, a promovat sâmbătă în Liga a 3-a, după ce a învins cu 3-0 pe teren propriu Venus Independenţa, campioana judeţului Călăraşi, în manşa secundă a barajului de promovare.

Golurile au fost marcate de Husein (37), Fotescu (62, din penalty) şi Rusu (90+2). Antrenorii echipei gazdă, Vasile Enache (antrenor principal), Vasile Gheorghe (antrenor secund) şi Dobrin Chirilă (antrenor cu portarii), au folosit jucătorii: Mirică - Rusu, Zaharia, Lefterică, Hristu - Enache, Metcher (60 Regep) - Dogaru (82 Ivan), Husein, Fotescu (82 Celnicu) - Moise (72 Antip). În tur, formaţia din Călăraşi se impusese cu 4-3, astfel că Axiopolis a promovat cu scorul general de 6-4.
 
„Scorul este corect, iar victoria noastră - meritată. Am dominat încă de la începutul meciului. Venus Independenţa este o echipă echilibrată, destul de bine aşezată în teren, cu jucători experimentaţi, care au şcoala fotbalului. Meciul nu a fost disproporţionat. La 1-0 pentru noi, au ratat şi oaspeţii. În continuare, am primit asigurări că autorităţile locale de la Cernavodă vor continua proiectul şi ne vor ajuta şi la Liga a 3-a“, a declarat Vasile Enache. Fotescu a avut mare curaj şi nervi tari la penalty, marcând din scăriţă, într-un moment în care scorul era numai 1-0 pentru gazde!

Portarii au dat tonul la cântec

În vestiar, după meci, Axiopolis a dat frâu liber bucuriei, jucătorii interpretând şi un cântecel, compus de portarii Radu Mirică şi George Celnicu, cei care au şi dat tonul. „În minutul 22 / 1-0 pentru noi / Denis mingea şi-o aşază / Şut la poartă şi marchează / În minutul 62 / E penalty pentru noi / Fotescu mingea şi-o aşază / Dă scăriţă şi marchează / În minutul 92 / 3-0 pentru noi / Rusu mingea şi-o aşază / Şut sub bară şi marchează“, sunt versurile care descriu momentele golurilor, minutul primei reuşite fiind modificat, ca să iasă rima. „A fost un meci greu, dar ne-am descurcat mult mai bine decât în tur“, a declarat Radu Mirică, goal-keeper-ul remarcând şi atmosfera de la meci, de pe stadionul „Trust“ din Cernavodă.

Victorie dedicată căpitanului

În meciul de sâmbătă, la Axiopolis nu a putut evolua mijlocaşul Gheorghe Andrescu, căpitanul echipei, care, în aceeaşi zi, a avut nunta, căsătorindu-se cu aleasa inimii sale, Cătălina. Colegii şi antrenorii au fost nuntaşi la petrecerea de la Valu lui Traian şi i-au făcut lui ginerică cel mai frumos cadou: accederea în Liga a 3-a. „Căpitanul nostru era şi el foarte fericit. I-am dedicat victoria“, a mai spus Radu Mirică. Sâmbătă, 2 iulie, Axiopolis Cernavodă va susţine Supercupa judeţului Constanţa, contra câştigătoarei fazei locale a Cupei României, ediţia 2016/2017, Victoria Mihai Viteazu. Partida se va disputa la Cernavodă, de la ora 18.00.



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii