Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:19 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Basmele copilăriei au devenit realitate Vulturii din zona peninsulară sfâşie tot în judeţul Constanţa (galerie foto)

ro

17 Dec, 2012 03:19 4266 Marime text

vulturii.jpgÎn fotbalul mic, a scos capul, acum trei ani, o nouă echipă. Pusă pe roate cât ai zice peşte, formaţia a început să impună respect şi a încheiat anul 2012 în Liga a IV-a constănţeană pe locul cinci

Vulturii Cazino este o echipă de cartier, a băieţilor din zona peninsulară. Este înconjurată cu mare dragoste şi are cea mai tare galerie din „judeţ". Fie că joacă acasă sau în deplasare, Vulturii sunt încurajaţi, meci de meci, de 100 - 200 de fani, care fac un spectacol de zile mari.

Mare iubitor de fotbal, Emilian Nicola nu şi-a uitat copilăria şi jocurile ei de basm. A crescut în zona peninsulară a Constanţei, iar când era mic bătea mingea, ca toţi picii, cu prietenii din cartier. Îşi făceau echipe şi le dădeau nume care de care mai fistichii. Una dintre formaţii era Vulturii. Nimeni nu bănuia că, peste ani, Vulturii, cu un Cazino în coadă, avea să devină un club în toată regula: cu sediu, cu siglă şi cu o înfocată galerie. Nicola a fost cel care a pus piatra de temelie a echipei, ajutat de microbiştii din cartier. „Ne-am înfiinţat în 2009, odată cu FC Viitorul. Ne-am mişcat rapid. Joi am discutat la Asociaţia Judeţeană de Fotbal, vineri aveam echipa, iar duminică am susţinut primul meci, acasă, cu Fulgerul Chirnogeni. Debut de succes, am bătut cu 4-1. Am început de jos de tot, de la Liga a V-a. În anul doi am promovat, iar finele lui 2012 ne prinde pe locul cinci în Liga a IV-a. Iniţiativa noastră a avut succes la public. În turul primului sezon, echipa a fost formată în majoritate din băieţi din cartier, dar, pe parcurs, când au văzut că suntem serioşi şi că atmosfera la echipă şi în jurul ei este senzaţională, au început să vină şi alţi fotbalişti, mulţi dintre ei foarte cunoscuţi în judeţ", declară preşedintele Emilian Nicola, care este tatăl mijlocaşului de la FC Farul Berti Nicola.

Contribuie cu bani şi jucători din echipă!

Într-adevăr, Vulturii Cazino are un lot pe care cei familiarizaţi cu fotbalul local îl recunosc cu uşurinţă, având în vedere că este garnisit cu fotbalişti care au jucat chiar şi la Liga 1. Evoluează jucători precum Şenis Feizula, Radu Ferenţi (golgeterul echipei, cu peste zece reuşite), Gicu Şerbănică, fraţii Mustafa - Ghiocan (căpitanul formaţiei) şi Levent -, Constantin Ruca (pe care ştiinţa jocului îl ajută să facă faţă cu brio, chiar şi la 38 de ani), Adrian Smarandache, Alexandru Almaghe, Eren Asan, Ionuţ Arnăutu, Iulian Nasture, Cătălin Turtoi, Mihai Vanghelici, Daniel Ciocu, Nicolae Enciu (care este şi vicepreşedintele clubului), Bogdan Loghin, Lucian Buşe, Cătălin Taşcă sau Iulian Mareş. Cei mai tineri „vulturi" sunt Buşe şi Taşcă, ambii în vârstă de 20 de ani. La polul opus, se află Ciocu şi Enciu, care au 40 de ani. Antrenor este Vasile Dumitru, fost jucător la Portul Constanţa. „Obiectivul nostru e să prindem play-off-ul şi îl vom atinge fără probleme. Însă avem o ambiţie cu bătaie lungă: să promovăm în Liga a III-a. Deocamdată, nu avem bani ca să ne descurcăm în eşalonul al treilea, dar sperăm să atragem lângă noi oameni potenţi financiar, pentru a tinde şi mai sus. Oricum, evoluţia noastră e una extrem de spectaculoasă. Jucăm tehnic, combinativ, nu bubuim mingea. Facem meciuri frumoase. Ne batem de la egal la egal cu toate echipele din campionat", mai spune Emilian Nicola. Echipa nu are un sponsor anume, stabil, fiind susţinută băneşte de preşedinte şi de alţi băieţi din cartier. Contribuie inclusiv unii componenţi ai echipei! Vulturii nu au prime de joc, dar atmosfera de după meci, la celebrul grătar şi şpriţ, face toţi banii. „Organizăm masa de după partidă şi la victorie, şi la egal, şi la înfrângere. Formăm o adevărată familie. Ne avem ca fraţii. Rezolvăm în sânul echipei inclusiv problemele extra-sportive", arată preşedintele Nicola.

Fani sud-americani

Vulturii Cazino este renumită şi pentru galeria ei fără seamăn în fotbalul mic din Constanţa. La meciurile de acasă, fie că au jucat pe terenul „Portul", pe „CFR", pe „Farul II" ori pe „Farul sintetic" (arena actuală), „peninsularii" au avut alături şi au în continuare între 100 şi 200 de fani exuberanţi, care produc o atmosferă sud-americană. Ultraşii, conduşi de Radu Ciobanu, sunt dotaţi cu un adevărat arsenal de făcut zgomot şi culoare: tobe, torţe, vuvuzele. „Cu siguranţă, avem cei mai tari suporteri din fotbalul judeţean. La derby-ul din Liga a V-a, din deplasare, cu Recolta Negru Vodă, am deplasat două autocare cu fani. Când ne-au văzut câţi suntem, gazdele s-au grăbit să pună intrare cu bani", povesteşte Emilian Nicola, care se mândreşte şi cu sediul clubului, amplasat pe strada Nicolae Titulescu nr. 2 (vizavi de Biserica Catolică „Sf. Anton"). Bineînţeles că de pe sigla grupării sportive nu putea lipsi vulturul războinic. Puiul din copilărie a crescut, a crescut, iar acum, în plină forţă, face ravagii în fotbalul constănţean: are ciocul ca o sabie, zgârie rău şi înscrie o grămadă de goluri.

Sursa foto: Facebook

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii