Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:36 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Balubele" nu se misca rau

ro

06 Feb, 2003 00:00 511 Marime text

Senegalezii promit

In meciul test de ieri, Cesar Da Costa si Sene Papa Daouda au lasat o impresie buna * Primul a reusit sa si marcheze de trei ori, o data insa din ofsaid * Antrenorul Ion Marin nu a vrut sa faca vreo declaratie in privinta celor doi

Cei doi jucatori de culoare care se afla zilele acestea in probe la FC Farul Constanta au participat, ieri, la meciul test pe care echipa antrenata de Ion Marin l-a sustinut pe terenul unitatii militare din Kilometrul 4-5. Fundasul central Sene Papa Daouda si atacantul Cesar Da Costa au evoluat in repriza secunda a partidei, dupa ce, pe parcursul primei reprize, si-au facut incalzirea pe marginea terenului. In cele 45 de minute cat au evoluat, cei doi senegalezi au lasat o impresie buna atat presedintelui Marcel Lica, directorului sportiv Mircea Crainiciuc, cat si reprezentantilor mass-media. Cu un plus pentru atacant, un adevarat "argint viu". De altfel, Cesar Da Costa, pe langa faptul ca s-a agitat mai mereu, protestand chiar si la unele pase gresite ale colegilor, a si reusit sa marcheze trei goluri. Unul foarte frumos, cu calcaiul, un altul din penalty, dupa ce l-a rugat pe Zicu sa-l lase pe el sa-l bata, si ultimul anulat de Ion Marin, care a considerat ca fusese marcat dintr-o pozitie de ofsaid. Destul de iute si de tehnic, Da Costa a fost "deliciul" celor de pe margine. Pe final, poate si din cauza frigului, poate si ca o plafonare deoarece nu prea a fost jucat de coechipieri, Da Costa a mai slabit ritmul. Un jucator inalt (1.89 m), Sene Papa Daouda a avut un inceput ezitant, semn ca era deranjat de suprafata de joc, dar s-a remarcat si el prin tehnica, un lucru mai rar intalnit la un fundas central. La finalul meciului, antrenorul Ion Marin a refuzat sa faca vreo prima apreciere a celor doi nou veniti. "Ce sa va spun? Am vazut si eu ce ati vazut si voi", a spus tehnicianul. Totusi, s-a putut remarca o usoara multumire a lui Ion Marin vizavi de cei doi fotbalisti, ce a contrastat cu glumele pe care acesta le facea la pauza pe seama lor. "Sapaliga" ii strigase atunci directorului sportiv: "Bai, Mircea, unde sunt balubele, pata de culoare a echipei?". Dupa care a continuat ironic: "Astia joaca pe postul lor, Postul Pastelui".

5-3 pentru "rosii"

Meciul test de ieri s-a disputat pe un teren moale. Cu toate acestea, jucatorii celor doua formatii, "rosii" si "verzii" (dupa maiourile pe care le-au purtat), s-au angrenat intr-o lupta crancena. Nu au lipsit intrarile barbatesti. Cum nu au lipsit nici ocaziile imense de gol. Pana la urma, "rosii" s-au impus cu 5-3. Golurile au fost marcate de Pascovici (15), L. Mihai (21, 45+1-pen.), Baltoi (45), Chirea (77), respectiv Zicu (53) si Da Costa (70, 80-pen). La "rosii" au jucat: Unchias - I. Barbu, Schiopu, Pascovici - Balan, Lungu, Chirea, Cristocea, Senin - L. Mihai, Baltoi. In formatia "verzilor" au evoluat Curca - Ravoiu, G. Munteanu, Oprea - S. Mocanu, Anghel, Zicu, Bogdanovic, Badescu - Priescu, Hrib. Dupa pauza, la "verzi" au intrat doar senegalezii Sene Papa Daouda si Cesar Da Costa. Au lipsit, din motive medicale: Negru, Ciortea, Tanasa, Vlas si Popete. Farul va sustine urmatorul meci de verificare sambata, cand va primi replica Petrolului Ploiesti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii