Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:48 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atletism (scandal) Campioana Fraser depistata pozitiv

ro

09 Jul, 2010 22:01 2021 Marime text
fraser.jpg

Campioana olimpică şi mondială în proba de 100 metri, atleta jamaicană Shelly-Ann Fraser, a fost depistată pozitiv la o reuniune din cadrul circuitului Liga de Diamant, în luna mai, la Shanghai, a anunţat Bruce James, preşedintele clubului la care este legitimată sportive, citat de Mediafax. 

Fraser a ocupat locul doi la reuniunea de la Shanghai, cu timpul de 11 secunde şi 29 de sutimi. "Produsul detectat nu este unul folosit pentru îmbunătăţirea performanţelor şi nu este un agent de mascare. În consecinţă, vrem să rezolvăm această problemă cât mai curând posibil", a declarat Bruce James.
El a afirmat că Shelly-Ann Fraser, care a fost tratată în Jamaica pentru probleme la dantură, a consultat medicii de la circuitul din Shanghai pentru că avea dureri persistente."Medicamentele nu au atenuat durerea, astfel că ea a luat produse suplimentare pentru a scăpa de durere ca să poată concura", a explicat Bruce James. Potrivit Daily Telegraph, James ar fi spus că Fraser a fost depistată pozitiv cu oxicodon, substanţă care figurează ca narcotic pe lista produselor interzise a Agenţiei Mondiale Antidoping.

Fraser a devenit celebră în plan internaţional în 2008, când a câştigat medalia de aur în proba de 100 metri la Jocurile Olimpice de la Beijing. În 2009, ea s-a clasat pe primul loc în aceeaşi probă, la Campionatele Mondiale de la Berlin. Săptămâna trecută, Shelly-Ann Fraser a criticat sportivii care se dopează. "Ei cad pradă lăcomiei şi îşi pierd demnitatea, pentru că până la urmă sunt prinşi", a afirmat atleta. Fraser urmează să fie audiată de Federaţia Jamaicană de Atletism.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii