Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:45 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De Sfânta Cuvioasă Parascheva Masă specială pentru bolnavii din spitalele constănţene, oferită de Arimex Comexim 2000 SRL (galerie foto)

ro

15 Oct, 2014 00:00 2821 Marime text


La fiecare sărbătoare creştină mare, Arimex Comexim 2000 SRL, societatea care prepară şi distribuie mâncarea pentru bolnavii internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi la Spitalul de Boli Infecţioase, a oferit şi de această dată pacienţilor mâncare specială.


Astfel, ieri, cu ocazia prăznuirii de către Biserica Ortodoxă a Sfintei Cuvioase Parascheva, pacienţii celor două unităţi sanitare au avut parte de un meniu delicios. La micul dejun, pacienţii au primit ceai, crenvurşti şi margarină. Şi prânzul a fost pe măsura sărbătorii. Astfel, a fost servită supă ţărănească de văcuţă, supă cu găluşte, supă de pasăre cu găluşte, borş de pipote à la grec, supă de legume à la grec, supă de spanac cu fulgi ou, iahnie de fasole cu cârnaţi, ardei umpluţi cu carne, pui în sos de roşii cu piure de cartofi, paste în sos alb cu rasol de pui, paste în sos de roşii cu pui la tavă, musaca de paste cu carne. La desert, pacienţii celor două unităţi sanitare au fost serviţi cu mere coapte. Cina a fost alcătuită din salată à la russe, sote de legume cu brânză de vaci, salată stroganoff, sote de legume cu pui la cuptor, salată boeuf, pilaf cu friptură de pui şi ceai.



Pentru a fi respectată tradiţia creştinească, toate bucatele au fost sfinţite de preoţii Gigi Cristea şi Mircea Ştefan. Cu această ocazie, Petre Preda, administratorul societăţii Arimex Comexim 2000 SRL, a transmis un mesaj: „Tuturor pacienţilor le dorim însănătoşire grabnică, pace sufletească şi spor în toate! Îl rugăm pe Dumnezeul nostru mult milostiv, pe Fiul Său, pe Duhul Sfânt şi pe Stăpâna noastră, Maica Sfântă, pururea Fecioara Maria, să-i binecuvânteze, să le dea putere să spere, să ierte, să iubească şi să întâmpine toate greutăţile zilelor ce vor urma. Mulţumim, din nou, Arhiepiscopiei Tomisului, echipelor Dobrogea SA şi Selgros Cash & Carry pentru grija şi sprijinul pe care ni le acordă.“



Deşi alocaţiile de la stat pentru pacienţi sunt mici, Arimex Comexim 2000 SRL se străduieşte să facă de fiecare dată mâncare cât mai bună şi cât mai potrivită pentru fiecare bolnav în parte.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii