Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:59 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centre de permanenta ale Crucii Rosii in tot judetul

ro

25 Sep, 2003 00:00 986 Marime text

Programe ambitioase, puse deja in aplicare

"Incepand din acest an, pornim un program destul de vast si ambitios, prin care vom realiza centre de Cruce Rosie in fiecare localitate din judetul Constanta. Speram ca, pana la sfarsitul anului, sa infiintam un numar de zece de astfel de centre, urmand ca, in decurs de doi ani de zile, toate unitatile administrative ale judetului Constanta sa dispuna de aceste centre multifunctionale", a explicat directorul Crucii Rosii Constanta, Marian Vasiliev * Peste 70 de tineri voluntari ai filialei de Cruce Rosie se vor deplasa in fiecare localitate, instruindu-i pe viitorii asistenti care se vor ocupa de centrele respective in acordarea primului-ajutor, dar si in ajutarea populatiei in cazul unor situatii de calamitate * Toate acestea vor fi puse in aplicare cu dotarea Crucii Rosii, in functie de fondurile de care filiala constanteana va dispune din partea colegilor din Norvegia

"Crucea Rosie in fiecare localitate" este denumirea unui nou program demarat deja de filiala constanteana de Cruce Rosie. Acest program isi propune infiintarea unor centre de Cruce Rosie in fiecare localitate a judetului, unele dintre acestea functionand chiar si in regim de permanenta. "Incepand din acest an, pornim un program destul de vast si ambitios prin care vom realiza centre de Cruce Rosie in fiecare localitate din judetul Constanta. Speram ca, pana la sfarsitul anului, sa infiintam un numar de zece de astfel de centre, urmand ca, in decurs de doi ani de zile, toate unitatile administrative ale judetului Constanta sa dispuna de aceste centre multifunctionale", a explicat directorul Crucii Rosii Constanta, Marian Vasiliev.

Primul centru la Medgidia

Inaugurarea primului centru va avea loc la sfarsitul acestei saptamani, la Medgidia, in centrul orasului. Din cauza faptului ca directorul Marian Vasiliev va participa, in aceeasi perioada, la o reuniune a Crucii Rosii la Cracovia, inaugurarea centrului de la Medgidia va fi facuta de profesor doctor Aurel Papari, membru in Comitetul Judetean de Cruce Rosie Constanta. "Deschiderea primului centru in acest oras este ca o contributie a noastra la "Zilele Medgidiei". Este un cadru festiv si tine de acest ansamblu: deschiderea oficiala a centrului care va avea loc in cursul diminetii, iar in cursul serii, voluntarii Crucii Rosii se vor afla in randul cetatenilor Medgidiei. Ei vor imparti pliante si vor demara o campanie de sanatate a femeii si a cuplului, distribuind, in mod gratuit, in jur de zece mii de prezervative", a mai explicat Marian Vasiliev. Programul intitulat "Crucea Rosie in fiecare localitate" va fi implementat in toate cele 61 de localitati din judetul Constanta.

Asistenta gratuita

Peste 70 de tineri voluntari ai filialei de Cruce Rosie se vor deplasa in fiecare localitate, instruindu-i pe viitorii asistenti care se vor ocupa de centrele respective in acordarea primului-ajutor, dar si in ajutarea populatiei in cazul unor situatii de calamitate. Centrul multifunctional de Cruce Rosie va fi si centrul administrativ in care se va tine evidenta tuturor activitatilor si in care se va acorda primul-ajutor in mod gratuit. Toate acestea vor fi puse in aplicare cu dotarea Crucii Rosii, in functie de fondurile de care filiala constanteana va dispune din partea colegilor din Norvegia. "Pentru situatiile de dezastre naturale vom avea pregatite paturi si corturi si echipamentul necesar unor interventii cat mai rapide", a conchis directorul Crucii Rosii, filiala Constanta, Marian Vasiliev.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii