Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:14 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Razboiul satenilor din Lazu cu Vodafone, in faza prelungirilor

ro

09 Aug, 2011 12:04 1073 Marime text

Desi au trecut mai bine de doua luni de la data la care Tribunalul Constanta s-a pronuntat in dosarul nr. 7262/118/2010, deschis in procesul intentat de 250 de locuitori ai satului Lazu impotriva companiei Vodafone Romania, „marul discordiei", o antena GSM amplasata in sat este inca in picioare. Instanta a dispus anularea autorizatiei de constructie care a permis ridicarea antenei, iar acum, proprietarul este obligat sa o dea jos. Timp de doua luni, insa, desi a intrat in posesia deciziei magistratilor, nu a facut-o, asa incat localnicii au revenit ieri cu o solcitare adresata lui Ianaki Berroeta, CEO Vodafone, caruia ii dau un ragaz pana la sfarsitul lunii august de a demonta antena. Satenii spun ca montarea s-a facut in cateva zile, asa ca este de asteptat ca si demontarea antenei din centrul satului sa nu dureze o vesnicie. „Va rugam sa aveti amabilitatea sa dati curs Hotararii Instantei de Judecata prin demontarea acestei constructii odioase amplasata in centrul satului. Se asteapta gasirea unor chichite avocatesti, sa uite cetatenii, sa va prevalati ca antena nu este sub tensiune ????!!!!

Noi vrem sa nu mai vedem in mijlocul satului aceasta constructie. Este dreptul nostrum obtinut in instanta!", ii transmit satenii directorului general al companiei de telefonie.

Razboiul dintre localnici si Vodafone a inceput in vara 2010, cand primii s-au adresat instantei de judecata, pe motiv ca antena GSM amplasata intre case le afecteaza sanatatea. Oamenii s-au plans ca din momentul amplasarii antenei, in anul 2009, tot mai multi dintre ei s-au imbolnavit aparent fara motiv si au dedus ca antena este vinovata de starea lor de rau. Abia dupa ce Ministerul Apararii s-a pronuntat ca nu a avizat amplasarea antenei, instanta a urgentat procesul. Raspunsul dat de MApN a fost, se pare, edificator pentru magistrati: „La eliberarea Autorizatiei de construire nr. 132/01.10.2009 nu s-au respectat prevederile art. 21 din Legea nr. 45/1994 privind apararea nationala a Romaniei, cu modificarile ulterioare si ale HG nr. 62/1996 privind Lista obiectivelor de investitii si de dezvoltare, precum si criteriile de realizare a acestora, pentru care este obligatoriu avizul Statului Major General, situatie constatata si comunicata dumneavoastra de Directia de Control a Consiliului Judetean Constanta, prin adresa nr. R331/03.02.2010". Ca urmare a acestui raspuns, si Inspectoratul de Stat in Constructii a solicitat prefectului anularea in contencios administrativ a autorizatiei in cauza.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii