Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:26 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Cristian Preda ii spulbera lui Banias visele de a fi primarul Constantei

ro

27 Sep, 2010 12:09 839 Marime text
DL cauta candidat pentru Primaria Constanta

Europarlamentarul a numit Constanta printre localitatile importante pentru care PDL va trebui sa caute candidati pentru localele din 2012

Ca in PDL exista un haos pe care nu-l mai poate nimeni nici descrie, dar nici suporta, stim cu totii, dar nici povestea candidaturii lui Mircea Banias pentru Primaria Constanta, la alegerile din 2012, nu mai e una care sta in picioare, dupa ce europarlamentarul PDL, Cristian Preda, a declarat ca municipiul de la malul Marii Negre se afla pe lista celor unde formatiunea va trebui sa caute candidati.

Preda a comentat pentru Newsin includerea sa pe lista lui Traian Basescu de posibili prezidentiabili, spunand ca poate sa nu se gandeasca la aceleasi lucruri ca presedintele, dar ca ii da dreptate atunci cand vorbeste despre necesitatea unui sprijin puternic de la PDL pentru viitorul candidat. „Eu nu pot sa ma gandesc la lucrurile la care se gandeste presedintele. (...) Presedintele are dreptate atunci cand vorbeste despre sprijinul de la PDL", a spus Preda.

Despre alegerile prezidentiale, europarlamentarul a explicat ca formatiunea din care face parte are de trecut alte „teste" pana la alegerea presedintelui, referindu-se la alegerile locale si la cele parlamentare. „Sunt alte lucruri importante. Prioritatea este gasirea unor candidati pentru marile orase: Bucuresti, Constanta, Timisoara, Iasi, unde domina PSD, independenti precum Sorin Oprescu sau PNTCD, la Timisoara. In functie de aceasta batalie de la locale se construieste si strategia pentru legislative si apoi cea pentru 2014", a completat Cristian Preda.

Declaratiile nu fac decat sa-i spulbere visele si imaginatia bogata a liderului local al PDL Constanta, senatorul Mircea Banias, care se vede deja pe scaunul de la Primaria Constanta, dupa anul 2012. Chiar parlamentarul spunea, la sedinta Consiliului de Coordonare Judetean, desfasurata la sfarsitul lunii iunie, ca „si Radu Mazare ma va sustine". Acum, Preda darama strategia de imagine a pedelistului sef de la Constanta si afirma ca PDL trebuie sa-i gaseasca pe acei candidati pentru marile orase, printre acestea si Constanta.

Concluzia nu este decat una singura: PDL nu se bazeaza pe Mircea Banias, asa cum nici primarii sau alti lideri locali nu o mai fac de ceva vreme. Lui Banias nu-i va mai ramane decat sa se gandeasca la fotoliul de la Primaria Constanta...

Ce ar face Banias cu functia de primar?

Este o intrebare care poate sta pe buzele multora, chiar si din afara organizatiei de la Constanta a partidului. Mircea Banias nu a urmarit in toti anii de cand face politica la nivel inalt decat includerea sa pe lista din fata, chiar cu pretul doborarii celor mai apropiati sustinatori, iar cele mai recente cazuri nu fac decat sa confirme ce fel de om este liderul interimar al PDL Constanta. Laurentiu Mironescu a confirmat de fiecare data ca Banias s-a folosit de notorietatea sa din partid pentru a ajunge atat sa preia functia de la judet, dar si pentru a accede in Parlament.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii