Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:45 20 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanta Chesoi cere prefectului sa retraga actiunea de dizolvare a CL Cogealac

ro

24 Jul, 2010 14:09 920 Marime text

Eolienele, marul discordiei!
Liderul PNTCD Constanta nu ia in calcul o discutie cu prefectul Palaz, dar se bazeaza ca presa sa-i fie intermediar in rezolvarea conflictului din Consiliul Local Cogealac
Referitor la acest aspect, prefectul Claudiu Palaz a fost transant: „Respect legea, instanta decide“

Presedintele Organizatiei Constanta a Partidului National Taranesc Crestin Democrat, Tudorel Chesoi, i-a cerut, vineri, prefectului Claudiu Palaz sa renunte la cererea depusa in contencios administrativ pentru dizolvarea Consiliului Local Cogealac. Mai mult, taranistii pregatesc si un miting prin care doresc sa aminteasca autoritatilor ca „nu respecta legea”, ba mai mult, „o incalca in mod abuziv”. „Fac un apel public catre prefectul judetului Constanta, Claudiu Palaz, sa retraga actiunea de dizolvare a Consiliului Local Cogealac. Nu e cea mai buna solutie, iar suspendarea activitatii Consiliului Local nu face altceva decat sa-i afecteze tot pe cetateni. Cerem sa retraga actiunea din contencios administrativ, astfel incat Consiliul Local sa treaca la treaba si sa-i scuteasca de suferinta pe cetatenii care asteapta de ani de zile apa potabila la robinete si canalizarea”, a declarat, vineri, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele PNTCD Constanta, Tudorel Chesoi.

Un alt mod de a protesta cu privire la conflictul existent la nivelul localitatii Cogealac este acela prin care cei care considera ca se fac abuzuri in comuna aleg sa iasa in strada. Tudorel Chesoi vorbeste despre pregatirea unui miting, dar nu are cunostinta cand ar putea acesta sa aiba loc. „Este in pregatire, dar nu cunosc prea multe amanunte”, a precizat Chesoi. „Eolienele de acolo nu sunt legale. Nu au avize, sunt lucruri grave. PNTCD Cogealac a sesizat toate organismele din domeniu sa aplice masurile corespunzatoare, masurile abuzive sa fie oprite. Este pregatit un miting impotriva celor care nu respecta legea si actioneaza in mod abuziv”, a completat Tudorel Chesoi.

„Respect legea“

Referitor la apelul public, dar si la „abuzurile” necomentate de catre liderul taranist, prefectul nu a aratat deloc intelegere. Contactat telefonic, prefectul judetului Constanta, Claudiu Palaz, a declarat: „Nu stiu despre ce abuzuri este vorba, punctual vorbind, plus ca toate sunt calculate, la Cogealac. Exista documente care sustin actiunea in contencios administrativ. De cate ori s-au intalnit, de cand nu au mai fost organizate sedinte de Consiliu Local… Instanta va decide! Respect legea – castig, pierd, asta va decide instanta. Pana atunci, nu conteaza nimic altceva!”.

CL Cogealac

Amintim ca, la jumatatea lunii trecute, haosul in comuna Cogealac a pornit de la sesizarea prefectului de catre un grup de opt consilieri cu privire la problemele existente in interiorul Consiliului Local. Precizarile, documentate, au fost contrazise cu explicatii cel putin… infioratoare de catre primarul Cati Hristu! De aici, solicitarea instantei, de catre prefectul Claudiu Palaz, sa se pronunte in legatura cu dizolvarea Consiliului Local si, mai nou, apelul presedintelui PNTCD Constanta de a renunta la actiune.


De asemenea, se impune sa precizam si ca cei opt consilieri locali au contestat Consiliul Local, care nu se mai intalnise de mai bine de doua luni in sedinta, iar primarul Cati Hristu a declarat, pentru „Observator”, ca alesii locali sunt „sechestrati si mituiti”. Descrierea edilului face referire la neintelegerile aparute in cadrul realizarii proiectului privind constructia parcului eolian in localitate, insa – cu eoliene sau fara – tabloul haosului se regaseste cat se poate de clar in peisaj.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii