Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:02 20 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Discordie în PSD Constanţa

ro

22 Feb, 2011 12:27 746 Marime text

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a lăsat-o deoparte, pentru câteva zile, pe „madam Udrea" şi, ieri, şi-a îndreptat săgeţile spre o altă doamnă din politica românească. Surprinzător, de această dată, este vorba chiar de un politician din propriul partid şi, mai mult, din filiala pe care o conduce.

Iniţiativa legislativă depusă, zilele trecute, de deputatul PSD al Constanţei Manuela Mitrea privind interzicerea fumatului în cluburi şi restaurante l-a scos din sărite pe primarul Radu Mazăre.

„A întocmit iniţiativa fără consultarea noastră şi nu are aprobarea filialei din Constanţa. Aici, suntem o echipă, nu este fiecare de capul lui!", a precizat Mazăre,

într-o conferinţă de presă organizată ieri.

El a mai afirmat că pentru promovarea turismului trebuie să fie cât mai puţine restricţii, menţionând că în Austria se fumează peste tot. De asemenea, Mazăre a mai precizat că PSD va analiza situaţia deputatei Mitrea, întrucât iniţiativa aduce deservicii majore şi discriminează fumătorii. Cu alte cuvinte, aceasta ar putea fi sancţionată în interiorul partidului, pentru că şi-a permis să iniţieze o lege fără consultarea şi acordul echipei de la malul mării.

„Am aflat din presă de faptul că vine madam Mitrea şi ne interzice să fumăm în cluburi. Iniţiativa a făcut-o de capul ei, pentru că s-a lăsat de fumat împreună cu Mitrea (n.r. Miron, soţul deputatei) acum două săptămâni", a mai spus Mazăre.

Printre altele, el a mai precizat că iniţiativa Manuelei Mitrea nu va fi susţinută de colegii parlamentari PSD din Constanţa.

„Sper că voi avea sprijinul altor parlamentari din alte judeţe"

La rândul ei, Manuela Mitrea a reacţionat la declaraţiile făcute de primarul Radu Mazăre şi a spus că nu trebuie să ceară voie nimănui pentru a depune o iniţiativă atâta timp cât are calitatea de parlamentar.

„Ca deputat, nu trebuie să cer voie nimănui atunci când vreau să depun o iniţiativă legislativă", a declarat Manuela Mitrea pentru „Cuget Liber".

Vizavi de vocabularul „colorat" folosit de edilul constănţean la adresa Manuelei Mitrea, aceasta a spus că „limbajul lui Mazăre nu-i face cinste şi sunt mâhnită să aud că a făcut astfel de afirmaţii".

Ea a mai precizat că a fost fumătoare, însă s-a lăsat de fumat în urmă cu doi ani şi jumătate şi nu în urmă cu două săptămâni, aşa cum susţine Mazăre.

În ceea ce priveşte o posibilă sancţionare în interiorul partidului, Manuela Mitrea a spus că „aş fi primul parlamentar din lume care aş fi sancţionat pentru că am iniţiat o lege care priveşte sănătatea populaţiei".

Chiar dacă şi-a atras oprobiul şefului de la Constanţa şi riscă să fie sancţionată, Manuela Mitrea a spus că va susţine în continuare iniţiativa împotriva fumatului.

„Voi merge cu această iniţiativă până în pânzele albe, chiar dacă voi fi sancţionată de partid. Sunt convinsă că este un proiect bun care nu va afecta turismul, aşa cum susţine Mazăre. Chiar dacă nu voi fi susţinută de colegii mei parla-mentari de la Constanţa, sper că voi avea sprijinul altor parlamentari din alte judeţe", a declarat Manuela Mitrea.

Ce prevede iniţiativa deputatei Manuela Mitrea

Deputatul PSD Manuela Mitrea a depus, zilele trecute, o iniţiativă legislativă prin care fumatul va fi interzis în baruri, restaurante, cluburi şi discoteci. Ea propune modificarea legii prin care se reglementează fumatul în spaţiile publice, în sensul interzicerii totale a consumului de tutun.

„Principalul obiectiv al acestui proiect este interzicerea totală în toate spaţiile închise şi acoperite de folosinţă colectivă, dar şi în incinta instituţiilor academice şi

de educaţie", se arată în expunerea de motive a propunerii legislativepe care deputatul PSD a depus-o.

Manuela Mitrea aduce drept argumente şi măsurile luate îm-potriva fumatului de anumite ţări din Uniunea Europeană.

„România trebuie să se alăture ţărilor din Uniunea Europeană care au luat măsuri similare, precum Belgia, Bulgaria, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Marea Britanie, Polonia sau Spania. O altă ţară europeană, nemembră a Uniunii, cu o legislaţie similară, este Norvegia", a mai explicat deputatul PSD.

www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii