Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:18 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Angajat al Căpităniei Constanţa, ridicat de mascaţi pentru contrabandă cu ţigări

ro

10 Feb, 2011 11:49 1150 Marime text
Procurorii au dispus însă cercetarea în stare de libertate a căpitanului Gabriel Ionel Giurescu, din cadrul Căpităniei Constanţa, şi a altor trei persoane bănuite de contrabandă cu ţigări

 

// Poliţiştii au fost acuzaţi că au greşit una dintre cele şapte locaţii unde trebuia să efectueze percheziţii

În urma unor ample investigaţii, care s-au întins pe mai multe luni de zile, poliţiştii de la Serviciul de Poliţie Transporturi Maritime Constanţa au efectuat, marţi seara, nu mai puţin de şapte percheziţii într-un dosar ce privea anihilarea unei grupări care s-ar ocupa cu contrabanda cu ţigări în Portul Constanţa. S-a dispus reţinerea a patru persoane, dintre care una angajată în calitate de căpitan specialist în cadrul Căpităniei Constanţa. Procurorii au considerat că nu se impune însă arestarea suspecţilor, dispunând cercetarea lor în stare de libertate.

O acţiune de amploare demarată cu mare aplomb, marţi seară, de poliţiştii din Portul Constanţa s-a transformat, ieri, într-un fiasco. Nu mai puţin de şapte percheziţii au fost efectuate în Constanţa, în baza unor informaţii pe care poliţiştii le aveau cu privire la o grupare care se ocupa cu contraban-da cu ţigări, alcool sau alte produse suspecte de a fi contrafăcute care tranzitau Portul Constanţa. Ancheta a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor din cadrul Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă, dar, chiar şi aşa, se pare că dovezile adunate la dosar nu au fost suficient de convingătoare pentru procurori, întrucât aceştia nici măcar nu au propus arestarea preventivă a celor suspectaţi. Ei au luat doar măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru cele patru persoane pe care poliţiştii le doreau după gratii.

Mai mult decât atât, în cazul uneia dintre percheziţiile efectuate, la o familie de pe strada Eliberării, din Constanţa, anchetatorii au fost acuzaţi că ar fi greşit adresa!

Şapte percheziţii

Ofiţerii de la Serviciul de Poliţie Transporturi Maritime Constanţa ne-au declarat, ieri, că, în urma investigaţiilor, s-a reuşit identificarea şi destrămarea unui grup infracţional care s-ar fi ocupat cu contrabanda cu ţigări pe raza Portului Constanţa. Prin urmare, în urma celor şapte descinderi au fost reţinuţi Gheorghe Beldimănescu, de 44 de ani, Marian Ciutacu, de 58 de ani, ambii angajaţi ca agenţi de pază la firma Dovi Security SRL, Gabriel Ionel Giurescu, de 50 de ani, căpitan specialist în cadrul Căpităniei Constanţa, dar şi Radu Daniel Vulpe, de 41 de ani, fără ocupaţie.

În urma descinderilor, la domici-liile suspecţilor au fost identificate 23.160 de ţigarete nemarcate, 120 de pachete de cafea, 27 articole îmbrăcăminte contrafăcute, 10 perechi de încălţăminte contrafăcute, 48 de parfumuri contrafăcute şi 15 sticle băuturi alcoolice nemarcate.

Deşi poliţiştii din port au dispus reţinerea celor patru, Beldimărescu, Ciutacu şi Vulpe fiind acu-zaţi de comiterea infracţiunii de contrabandă, iar căpitanul Giurescu de contrabandă şi abuz în serviciu contra intereselor publice, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, după ce au examinat probele aflate la dosar, au decis ca suspecţii să fie cercetaţi în stare de libertate.

Ei au decis luarea doar a măsurii privind obligarea de a nu părăsi ţara pentru toţi cei patru învinuiţi.

Nici vorbă de greşeală!

În ceea ce priveşte descinderea despre care s-a spus că s-ar fi greşit adresa, anchetatorii ne-au declarat că nu a fost vorba nici un moment despre aşa ceva.

„Mandatul de percheziţie aprobat de judecători a fost emis pe adresa la care s-a efectuat percheziţia", ne-au declarat poliţiştii. „Faptul că la adresa respectivă nu a fost găsită vreo probă care să dovedească implicarea persoanelor care locuiesc acolo în dosarul de contrabandă pe care îl instrumentăm este cu totul altceva", au completat ofiţerii care s-au ocupat de caz.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului Transporturi Maritime.

www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii