Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:14 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Vizită oficială. Preşedintele Iohannis s-a deplasat la Strasbourg

ro

24 Jan, 2017 14:08 3137 Marime text

Președintele Klaus Iohannis s-a deplasat, astăzi, la Strasbourg, unde se află într-o vizită oficială.  

Din delegația care îl însoțește pe șeful statului  mai fac parte consilierii prezidențiali Andrei Muraru, Bogdan Aurescu , Simina Tănăsescu, , purtătorul de cuvânt al președintelui, Mădălina Dobrovolschi.

În cadrul vizitei, preşedintele Iohannis va avea, astăzi, convorbiri cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, cu președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, și cu președintele CEDO, Guido Raimondi.

Conform unui comunicat al Administrației Prezidențiale, mesajul principal al şefului statului va reitera angajamentul și sprijinul ferm al României față de valorile și standardele Consiliului Europei, cu precădere cele privind democrația și statul de drept.

Preşedintele Iohannis  va sublinia și importanța rolului jucat de Consiliul Europei și instituțiile sale în edificarea în România a unui stat de drept viabil, bazat pe principii democratice și respectarea drepturilor omului.

UPDATE 17.40

România este un susţinător fervent al valorilor Consiliului Europei, cu precădere al celor privind statul de drept, valori care sunt câteodată supuse unor provocări în unele state membre. Astfel, mi-am exprimat părerea că este nevoie, mai mult decât oricând, să sprijinim - la cel mai înalt nivel - standardele şi valorile Consiliului Europei. Din acest motiv, împreună cu domnul secretar general (n.r. al Consiliului Europei), vom inaugura, sub patronaj comun, pe 6 aprilie, la Bucureşti, o Conferinţă Internaţională, organizată în colaborare cu Comisia de la Veneţia, pe tema Rolul majorităţii şi al opoziţiei într-o societate democratică veritabilă", a declarat Iohannis, după întrevederea cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii