Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:18 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tic-tac, tic-tac... „Trebuie să acţioneze cineva în locul lui Nicuşor Constantinescu în PSD Constanţa“

ro

23 Apr, 2015 00:00 3109 Marime text
Relaţia pe care Nicuşor Constantinescu o are cu Justiţia i-a adus, în ultimul timp, o serie de probleme. În luna februarie, Constantin Ion, prefectul judeţului Constanţa, numit la propunerea PSD, a emis ordinul de suspendare a lui Constantinescu din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean: „Având în vedere comunicarea Tribunalului Constanţa, prin care s-a dispus arestarea preventivă pentru o durată de 30 de zile a domnului Constantinescu Nicuşor Daniel, astăzi, 24.02.2015, prefectul judeţului a emis ordinul nr. 91/24.02.2015, prin care se constată suspendarea de drept a mandatului preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Constantinescu Nicuşor Daniel, până la încetarea măsurii arestării preventive“, se menţiona într-un comunicat de presă. Este a doua suspendare a lui Constantinescu de la conducerea celei mai importante instituţii din judeţ. Şi de această dată, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean cu atribuţii de preşedinte a fost ales unul dintre oamenii săi de încredere, Cristinel Dragomir, secretar executiv al Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa.

Ca şi când faptul că se află în arest la domiciliu nu ar fi fost suficient, ca şi când suspendarea din funcţia de preşedinte al CJC nu i-ar fi ştirbit oricum puterea, Constantinescu se confruntă acum cu încă un „război“. Unul de natură politică, de această dată, război în care aşa-numiţii adversari sunt, culmea, tocmai colegii săi de partid, prietenii săi.

„E în arest la domiciliu, nu-şi poate exercita funcţia politică“

Mai exact, în PSD Constanţa se vorbeşte despre posibilitatea desemnării unui prim-vicepreşedinte interimar al Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa, ceea ce va presupune, evident, suspendarea lui Nicuşor Constantinescu din această funcţie. Problema va fi dezbătută mâine, în cadrul şedinţei Biroului Permanent Judeţean al PSD Constanţa, care va începe la ora 17.00. BPJ-ul nu are însă loc special pentru Constantinescu, pentru că în contextul evenimentului se va discuta despre toţi social-democraţii din judeţul Constanţa care intră sub incidenţa rezoluţiei Consiliului Naţional al PSD. Amintim că, potrivit noilor principii de integritate, membrii PSD care fac parte din Guvern sau din conducerea Parlamentului îşi pierd automat funcţia dacă sunt urmăriţi penal în dosare de corupţie. Conform aceleiaşi rezoluţii, membrii de partid arestaţi preventiv în cazuri de corupţie îşi pierd funcţia politică. Nu în ultimul rând, membrii PSD trimişi în judecată în cazuri de corupţie pierd funcţia în care au fost numiţi cu sprijinul PSD şi sunt suspendaţi din funcţia politică în care au fost aleşi. Potrivit spuselor lui Cristinel Dragomir, secretarul executiv al partidului, printre membrii PSD Constanţa afectaţi de rezoluţie se numără Nicolae Matei, primarul suspendat al oraşului Năvodari, Constantin Micu, primarul comunei Tuzla, Dumitru Dedu, primarul din Mircea Vodă şi Florin Onescu, primarul din Lipniţa.


În contextul şedinţei BPJ de mâine, este de aşteptat să se discute inclusiv pe marginea posibilei suspendări din funcţia de prim-vicepreşedinte al PSD Constanţa a lui Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al CJ Constanţa. Dar nu fiindcă social-democratul ar fi afectat de noile principii de integritate adoptate de partid - în cazul său, se spune că nu poate fi suspendat în baza rezoluţiei, pentru că nu este trimis în judecată pentru fapte de corupţie, ci pentru un presupus abuz în serviciu -, ci pentru că, aşa cum susţin surse din PSD Constanţa, „e în arest la domiciliu şi, deci, nu-şi poate exercita funcţia politică“. De aceea, social-democraţii constănţeni intenţionează ca până la şedinţa de vineri să poarte o discuţie cu Nicuşor Constantinescu, sperând ca acesta din urmă să renunţe de bunăvoie şi nesilit de nimeni la funcţia de prim-vicepreşedinte al PSD Constanţa. În caz contrar, susţin aceleaşi surse, Biroul Permanent Judeţean ar putea să desemneze un interimar în locul lui Constantinescu. „Cineva va trebui să se ocupe de treburile partidului, vin, totuşi, alegerile“, susţin sursele amintite.

Cu câteva zile în urmă, Nicuşor Constantinescu a făcut declaraţii în presa centrală. El a declarat, pentru „Evenimentul zilei“, că ar fi primit o hârtie de la partid care confirmă faptul că este încă prim-vicepreşedintele PSD Constanţa. Social-democratul nu a menţionat însă dacă această hârtie a venit de la judeţ sau de la Centru. Interesant este că social-democraţii din Organizaţia PSD Constanţa nu confirmă trimiterea unei hârtii şi, mai mult, spun că nici de la Centru nu i s-ar fi transmis lui Constantinescu o astfel de hârtie. „Dacă, totuşi, a fost trimisă, hârtia va sosi cu siguranţă şi la Biroul Permanent Judeţean“, spun surse din PSD Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii