Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:16 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liniştea de dinaintea furtunii Sondaje paralele în PNL Constanţa

ro

22 May, 2015 00:00 3210 Marime text
Deputatul Gheorghe Dragomir, co-preşedintele PNL Constanţa, anunţa, în martie, că, la finalul lunii mai, PNL va derula primul sondaj de opinie referitor la un potenţial candidat al partidului la Primăria municipiului Constanţa.

Tot atunci, el menţiona că un al doilea astfel de sondaj ar putea avea loc în toamnă, cel mai probabil, în septembrie. Abia la două luni de la anunţul iniţial al lui Dragomir, Sorina Tuşa, co-preşedinte interimar al PNL Constanţa după suspendarea din această funcţie a senatorului Gigi Chiru, comenta, într-un comunicat de presă: „Ne aflăm cu un an înaintea alegerilor locale, iar acest scrutin este extrem de important pentru partidele aflate în opoziţie. Momentul 2016 nu ar trebui ratat sau consumat înainte de a veni. Astăzi, graba de a face sondaje doar de dragul de a anunţa o persoană, un nume, ar dărâma speranţa constănţenilor în schimbarea sistemului putred al primarului suspendat, aflat în arest“, explica Sorina Tuşa, consilier în Consiliul Local Municipal Constanţa.

În replică, liberalul Gheorghe Dragomir declara că nu este de acord cu Tuşa, considerând, din contră, că este deja târziu pentru liberali, în condiţiile în care până la alegerile locale mai sunt doar 12 luni. „Este deja foarte, foarte târziu. Probabil că există, în interiorul partidului, o îngrijorare din partea unora că nu vor ajunge candidaţi la Primăria Constanţa“, preciza co-preşedintele PNL Constanţa, pe 10 mai.
Se pare însă că nu doar Sorina Tuşa nu este de acord cu Dragomir. Deşi vorbim despre un singur PNL Constanţa, care, oficial, funcţionează ca un tot unitar şi nu în diverse facţiuni, şi senatorul Gigi Chiru, co-preşedintele suspendat al organizaţiei, vrea sondaje de opinie. El nu se referă însă la cele pomenite de deputatul Dragomir, ci la unele... paralele. Astfel, senatorul a postat, pe pagina sa de Facebook, următorul mesaj: „În perioada următoare, voi discuta cu colegii din vechiul PDL, pentru a demara în paralel cu colegii noştri propriile sondaje. Noi vrem să ne punem de acord dacă este oportun să demarăm aceste sondaje acum, în primăvară, sau să lăsăm primele sondaje pentru luna septembrie, undeva în toamnă.

Decizia comună va fi cea finală, până atunci, fiecare compară tot felul de lucruri, profil de candidat, potenţial de candidat. E bine să avem ce să comparăm. Ne vom face propriile sondaje, pe care le vom compara cu cele ale colegilor noştri, şi concluzia finală o vom lua împreună cu siguranţă“. Iată aşadar că, în pofida faptului că vorbim despre un singur PNL după fuziunea vechilor liberali cu vechii democrat-liberali, în Constanţa, peneliştii nu cad de acord nici măcar asupra unor banale sondaje de opinie. Va fi foarte interesant de urmărit cum anume se va pune problema atunci când va veni momentul desemnării oficiale a candidatului pentru Primăria municipiului Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii