Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:34 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se modifică proiectul Promenada Turistică Mamaia

ro

14 Feb, 2013 20:00 2783 Marime text
Consilierii municipali vor analiza şi vota în şedinţa de luni un proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului tehnic revizuit aferent obiectivului de investiţii „Promenadă Turistică Mamaia".

Conform memoriului justificativ care face parte integrantă din proiectul de hotărâre, obiectivul Promenadă Turistică Mamaia cuprinde reabilitare alei pietonale principale din Sat Vacanţă, reabilitare şi reamenajare piaţetă Perla, reabilitare şi reamenajare promenadă Perla - Cazino Mamaia, reabilitare şi modernizare piaţetă şi promenadă Cazino Mamaia, reabilitare şi reamenajare promenadă Cazino Club Castel - Complex Hotelier Bicaz.

Modificările propuse prin revizuirea Proiectului Tehnic fac referire doar la tronsonul Promenadă din Staţiunea Mamaia, nu şi la tronsonul Sat Vacanţă.

Precizăm şi câteva dintre propunerile de modificare. Astfel, în zona de acces Piaţeta Perla, din considerente de mentenanţă ulterioară, se doreşte renunţarea la fântâna propusă a fi amenajată prin proiectul iniţial. Tot prin revizuire, pe acest tronson se înlocuieşte finisajul tip „granit fiamat" cu pavele tip „cărămidă ţesută", rezistente traficului rutier (zona de circulaţie a carelor alegorice).

În privinţa traseului Piaţeta Perla - Cascom se vor introduce stâlpi separatori rutieri în toate zonele de separaţie a pietonalului de rutier pentru facilitarea accesului auto de mentenanţă/intervenţie/aprovizionare. Totodată, parcarea propusă a fi amenajată în dreptul Patiseriei Pati-Fresh va fi eliminată, deoarece a fost deja finisată din bani de la bugetul local.

În zona Cinema Albatros se renunţă la amenajarea parcării multietajate P+7E+T. Motivaţia? Proiectul a fost introdus pe lista prioritară a Planului Integrat de Dezvoltare al Polului de Creştere Constanţa şi a fost depus spre finanţare, în acest moment fiind în etapa de evaluare tehnică şi financiară.

Acestea sunt principalele modificări propuse prin proiectul tehnic revizuit.

De menţionat că în proiectul de hotărâre se arată că propunerile de revizuire ale proiectului tehnic aprobat nu modifică indicatorii economici ai investiţiei, echilibrând elementele nou introduse în proiect cu cele modificate/eliminate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii