Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:45 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL Constanța în pierdere în 2015

ro

29 Dec, 2015 00:00 3753 Marime text
După scrutinul parlamentar din noiembrie 2012, alegătorii au decis să încredințeze organizației județene PNL Constanța patru mandate de parlamentar: trei de deputat – pentru Gheorghe Dragomir, Mihai Lupu și Victor Manea, și unul de senator pentru Puiu Hașotti.

Între timp, demararea procesului de fuziune cu PDL a adus în vitrina cu mandate a liberalilor alte mandate. Fosții democrat-liberali, împreună cu cei de la Forța Civică, au reușit cu ajutorul constănețnilor să obțină în 2012 un mandate de senator pentru Christian Gigi Chiru și două de deput care au ajuns la Florin Gheorghe și Danuț Culețu. Astfel, palmaresul PNL s-ar fi îmbogățit considerabil. Practic, s-ar fi dublat. Numai că primul care a redus numărul mandatelor din ceea ce se dorea a fi zestrea liberală a fost deputatul Florin Gheorghe care și-a început pelerinajul politic. Inițial a plecat la PMP, după care a virat spre UNPR, unde activează și acum.
 
Un alt parlamentar care a dat peste cap calculele a fost Dănuț Culețu. Fost membru PNL, acesta a candidat din partea Forței Civice și a reușit. Însă, în luna aprilie, mai précis pe 1 aprilie, Dănuț Culețu și-a anunțat demisia din Parlamentul României. Motivul pentru care acesta a demisionat din Parlament: un dosar în instanță. Atunci, Culețu și-a motivat gestul spunând că nu vrea să afecteze imaginea PNL până când instanța va clarifica situația sa.
Între timp, un alt parlamentar avea să se alăture Grupului parlamentar PNl din Camera Deputaților. Este vorba despre Mihai Tararache. Fost democrat-liberal, Tararache a vrut să obțină un mandat de parlamentar și, pentru că în PDL altele erau persoanele cu prioritate, a decis să candideze din partea PPDD. Calculul a ieșit, iar acum este membru în Camera Deputaților. Numai că, PPDD s-a autodizolvat treptat. După ce a testat scena politică locală și potențialele variante care să-i asigure un viitor politic, deputatul Mihai Tararache a decis. S-a înscris în PNL. Acum rămâne de văzut cât și cum va acționa pe viitor având în vedere că, în ultima perioadă, a cochetat cu o potențială candidatură la funcția de primar al municipiului Constanța, dar se pare că i-a trecut.

Până una, alta, dacă ar face un bilanț al efectivului parlamentar active, organizația județeană PNL Constanța se poate lăuda cu doi senatori și patru deputați. Altfel spus, nici fuziunea cu PDL nu i-a ajutat măcar să egaleze eternal ”rivală” – PSD Constanța care are din 2012 și până în prezent 2 senatori și șase deputați. Totodată, în Grupurile parlamentare ale PSD, parlamentarilor social-democrați constănțeni li s-au alăturat Florin Gheorghe la Camera Deputaților și Marian Vasiliev la Senat, ambii convertiți în progresiști.
 
 

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii