Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:30 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre despre Cernea - „Îi rup picioarele” Vezi replica lui Remus Cernea

ro

10 Apr, 2013 00:00 3768 Marime text
Deputatul Remus Cernea a comentat, ieri, declaraţiile pe care primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, le-a făcut la adresa sa în contextul alegerilor PSD de luni, atunci când edilul şef l-a catalogat pe parlamentar drept „un tâmpit”. Mazăre l-a numit „tâmpit” pe Cernea pentru că acesta din urmă intenţionează iniţierea unui proiect de lege care vizează o altă formă de finanţare a cultelor decât cea de la bugetul de stat.

Mai mult, social democraţii constănţeni au votat, luni, şi o rezoluţie prin care Organizaţia PSD Constanţa îi cere deputatului Remus Cernea să renunţe la iniţiativa legislativă, dar şi să îşi ceară scuze public pentru intenţia de a promova un astfel de proiect. Radu Mazăre a declarat, în această ordine de idei, şi că dacă deputatul nu îşi cere scuze, îi va „rupe picioarele” dacă îl mai prinde la Constanţa. Remus Cernea este deputat al Partidului Verde, dar la alegerile parlamentare din iarna anului trecut a candidat din partea USL Constanţa, impus de Centru organizaţiei tomitane.

„Nu-mi doresc ca domnul Mazăre să rişte excomunicarea din partea BOR”

„Până acum a existat un tip de finanţare arbitrar. În 2009, prin amendamentele depuse şi votate în Parlament, a fost finanţată construcţia a 2.313 biserici. Anul acesta au fost depuse din nou mii de amendamente la buget în Parlament, iar aceste amendamente au fost respinse în bloc. Bisericile din România sunt la mâna unor decizii politice care depind de o conjunctură social-economică. Or, propunerea mea vizează tocmai implementarea unui sistem de finanţare în care cultele să nu mai depindă de deciziile politicienilor”, a declarat deputatul Colegiului 9. Remus Cernea vrea ca prin proiectul său fiecare cetăţean să direcţioneze un anumit procent din impozitul pe venit către cultul căruia îi aparţine sau către o asociaţie umanitară.
Cât despre faptul că Mazăre l-a catalogat „tâmpit”, parlamentarul de Constanţa a menţionat: „Probabil că domnului Mazăre i-a fost prezentat altceva decât ceea ce propun eu, iar domnia sa, fiind un politician iute la mânie, a reacţionat în consecinţă. Eu îmi asum ideile pe care le promovez în politică, iar atunci când sunt atacat şi acuzat pe nedrept, întorc creştineşte şi celălalt obraz. Dar eu nu-mi doresc ca, pentru astfel de declaraţii, domnul Mazăre să rişte excomunicarea din partea Bisericii Ortodoxe Române, întrucât BOR promovează un mesaj de toleranţă, non-violent, pace şi înţelegere. Ceea ce am propus eu ar sprijini activitatea cultelor şi libertatea religioasă din România şi sunt convins că prin dialog cu bisericile recunoscute, cu partidele politice şi cu ONG-urile vom avea o lege de finanţare a cultelor larg susţinută şi care va fi, sper, votată în Parlament”.

„Am fost foarte bine primit la Constanţa”

Remus Cernea a ţinut să precizeze că, din punctul său de vedere, ar fi trebuit  ca PSD Constanţa să-l contacteze înainte de a vota orice rezoluţie. „Sunt convins că după ce propunerea mea va fi analizată cu atenţie colegii din PSD Constanţa vor vota o rezoluţie de sprijin pentru legea pe care o propun”, a declarat deputatul Colegiului 9.
Proiectul de lege nu a fost încă depus dar, potrivit declaraţiilor lui Cernea, peste aproximativ două săptămâni va începe dezbaterea pe marginea sa.
Întrebat dacă se teme de o eventuală rupere a relaţiilor cu PSD Constanţa, deputatul a răspuns că nu crede că se va ajunge la asta. „Am colaborat foarte bine în alegeri. Am fost foarte bine primit la Constanţa. Îmi doresc o colaborare la fel de bună în continuare şi sunt convins că aceasta e o neînţelegere de moment, care va fi clarificată”, a conchis parlamentarul.
Radu Mazăre a vorbit însă, luni seară, despre faptul că Remus Cernea a fost impus de la Centru, lucru deja cunoscut, dar a menţionat şi că Organizaţia PSD Constanţa a „digerat” foarte greu această candidatură, îndeosebi Nicuşor Constantinescu, prim-vicepreşedintele PSD Constanţa şi preşedinte al Consiliului Judeţean.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Popescu 12 Apr, 2013 08:03 Dar noi, cei care suntemla PSD cum am digerat impunerea lui Banias ca senator. Cine imi explica cum a ajuns Banias pe litele USL? Di Madalin Voicu , lui nu ii rupe picioarele? Ca a declarat ca romanii majoritarii fura mai mult ca tiganii, ar dau vina e tigani.
  • Osceola 10 Apr, 2013 13:27 Absolut de rasul curcilor! Un "lider" de stanga, cu basca de Che Ghevara, sare imediat in apararea parazitismului popilor. Despre limbajul dezarmant de incalificabil nu mai e nimic de zis! Faptul ca l-a pus ministrul mediului pe Nemirschi, care recunostea cu candoare ca n-are habar de mediu, e ceva foarte grav, intr-o tara care-si pierde accelerat si pentru totdeauna patrimoniul natural, din cauza managementului defectuos al respectivului minister.