Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:43 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În problema Portului Constanţa Predoiu reproşează Guvernului că e „captiv“ „grupului de interese al domnului Mazăre“. Ce spune Ponta

ro

02 Aug, 2014 00:00 2229 Marime text
Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedintele PDL, a susţinut, ieri, o conferinţă de presă la Constanţa. Aşa cum era de aşteptat, Predoiu a vorbit despre posibilul transfer al unui pachet de 13% din acţiunile Portului Constanţa, cu titlu gratuit, de la Ministerul Transporturilor la administraţia condusă de Radu Mazăre. Amintim că acest transfer pare a fi marele „pariu“ din actualul mandat de primar al social-democratului constănţean. „Aş nota, în primul rând, faptul că Guvernul are o politică incoerentă pe acest subiect. Vă aduc aminte că, în urmă cu câteva luni, ministrul Transporturilor de la data aceea, Şova, a propus Guvernului un proiect vădit nelegal de transfer cu titlu gratuit a 13% din acţiuni către Consiliul Local Constanţa. Proiectul de hotărâre a rămas în sertarele Guvernului pentru că domnul Ponta s-a speriat de perspectiva răspunderii penale pe care semnarea unei astfel de hotărâri o implica“, a declarat Predoiu.

„Guvernul acţionează turmentat de interese locale“

Totodată, posibilul candidat al Dreptei la proximele alegeri prezidenţiale a menţionat că, în opinia sa, Executivul dă dovadă de lipsă de coerenţă şi de viziune în problema Portului Constanţa. „Este o politică de bâlbâială în ceea ce priveşte Portul Constanţa. Guvernul acţionează parcă turmentat de interese locale şi de o beţie a puterii care îl împinge să dispună de bunurile aflate în proprietatea statului, după bunul plac“, a subliniat liderul democrat-liberal.
În această ordine de idei, Cătălin Predoiu a declarat că solicită Guvernului să facă ceea ce el a numit „o analiză profesionistă cu privire la perspectiva de dezvoltare a Portului Constanţa şi a oraşului Constanţa, înainte de a trece la decizii“. Prim-vicepreşedintele PDL a adăugat că, din punctul său de vedere, ar fi oportun ca Guvernul Ponta să aibă dialog, pe tema acestui posibil transfer, atât cu sindicatele, cât şi cu patronatele din domeniul transportului naval şi fluvial, înainte de a lua o hotărâre privind transferul. „Altfel, ne vom confrunta în continuare cu o luptă politică internă între grupul de interese al domnului Mazăre, pe de o parte, şi alte grupuri de interese din cadrul PSD, pe care domnul Ponta se străduieşte zadarnic să le concilieze“, a explicat Predoiu.

„Nu ştiu cine este Predoiu“

L-am contactat, prin intermediul unui mesaj trimis pe telefonul mobil, pe premierul Victor Ponta, pentru un punct de vedere referitor la cele declarate de Cătălin Predoiu. Prim-ministrul a răspuns doar „nu ştiu cine este Predoiu“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii