Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:09 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanta ar putea ramane din iulie fara apa calda

ro

14 May, 2002 00:00 1136 Marime text

Incepe debransarea masiva a asociatiilor de locatari cu datorii la RADET

Ieri, in cadrul sedintei Comisiei Operative Consultative (COC), prefectul Gheorghe Martin a reiterat atitudinea de nepasare fata de problemele judetului, atitudine adoptata de unii dintre sefii serviciilor descentralizatelor, factori implicati in gospodarirea teritoriului. La acest capitol au fost nominalizati reprezentanti ai Consiliului Judetean si Primariei, precum si seful OJPC, Eugen Voineagu. In opinia reprezentantului Guvernului in teritoriu, aceste "elemente de anarhie si sabotaj sunt neconstructive" si a solicitat ca "fiecare sa-si cunoasca locul" intru rezolvarea problemelor cetatenilor din ai caror bani sunt platiti. Pe ordinea de zi a COC a figurat prezentarea stadiului pregatirilor campaniei de iarna. La primul punct a raspuns in fata comisiei directorul RADET, Gheorghe Epuras, care a precizat ca "in prezent, avem de recuperat 200 de miliarde de lei debite de la populatie si alte 40 de miliarde de la agentii economici. Pentru recuperarea acestora, zilele urmatoare vom incepe debransarea masiva a asociatiilor de locatari care au datorii; speram ca, in aproximativ trei luni, vom recupera cel putin 130 de miliarde".

In alta ordine de idei, Epuras a mentionat ca, in perioada 15 mai - 15 octombrie, RADET intra intr-un program de revizie-reparatii, a carui valoare materiala a fost estimata la 108 miliarde de lei. De asemenea, vor fi continuate actiunea de contorizare generala pe asociatii si cea de incheiere a contractelor individuale cu cetatenii. Pana in prezent, dintre cele 90.000 de familii din municipiu doar

000 au ales sa incheie aceste contracte cu unitatea furnizoare de agent termic. Legat de prezentarea de mai sus, prefectul a solicitat pentru saptamana viitoare un plan concret de masuri al regiei, in vederea asigurarii corespunzatoare a apei calde catre populatie in perioada sezonului rece.

Cuvantul a fost preluat de catre directorul Termoelectrica, filiala Constanta, Doru Oslobeanu, care a prezentat modul in care intelege institutia pe care o conduce sa se implice in cadrul programului mai sus-mentionat. Potrivit declaratiilor directorului CET, la finele acestei luni, Termoelectrica va demara probe de incalzire a cazanelor energetice cu ajutorul gazelor. Oslobeanu a solicitat prefectului sa intervina pentru sporirea ritmului incasarilor, pentru ca nerespectarea protocolului va duce la sistarea furnizarii de apa calda catre populatie incepand cu luna iulie a acestui an. Respectivul protocol prevede plata transei lunare plus 5% penalitati catre furnizor de catre RADET. Totodata, Oslobeanu a solicitat interventia factorilor de raspundere pentru reanalizarea si discutarea valorii subventiei de la bugetul de stat. In opinia acestuia, diminuarea valorii subventiei reprezinta "un balast care, de la an la an, ne trage in jos".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii