Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:14 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce constănţeni pică din funcţii dacă PNL iese de la guvernare

ro

18 Dec, 2013 00:00 2763 Marime text
În pofida faptului că liderul PNL, Crin Antonescu, susţine că în şedinţa de luni a conducerii partidului nu s-ar fi discutat despre ieşirea liberalilor de la guvernare, „divorţul” USL pare iminent. Schimbul dur de declaraţii între Antonescu şi premierul Victor Ponta vine, într-o oarecare măsură, să anticipeze ruptura coaliţiei de guvernare, iar neînţelegerile dintre parlamentarii PNL şi cei ai PSD „dinamitează” o relaţie şi aşa destul de tensionată.
 
În cazul în care USL se va rupe, iar liberalii vor ieşi de la guvernare, este de aşteptat ca unii dintre peneliştii tomitani să „zboare”, şi ei, din funcţiile în care sunt instalaţi în prezent. Prin ieşirea de la guvernare PNL va pierde un minister extrem de important, anume Ministerul Transporturilor, la conducerea căruia se află, la momentul actual, fostul europarlamentar Ramona Mănescu. De sus în jos, vor fi schimbaţi şi secretarii şi subsecretarii de stat. Unul dintre aceştia este Constantin Matei, subsecretar de stat la Transporturi, fost director general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa.

În aceeaşi situaţie delicată s-ar afla, cel puţin ipotetic, liberalul Ovidiu Cupşa, directorul general al CERONAV.
Ar urma o funcţie din ograda Ministerului Economiei, anume cea de vicepreşedinte al Daewoo Mangalia, funcţie ocupată în prezent de liberalul Paul Ilicenco. Dacă ministrul liberal al Economiei, Andrei Gerea, pleacă din vârful ministerului odată cu ieşirea de la guvernare a PNL, cel mai probabil funcţia de vicepreşedinte al Daewoo Mangalia va reveni social democraţilor sau, poate, unei persoane provenind din UNPR.
Scenariul s-ar aplica şi în cazul fostul prefect al judeţului Constanţa, Bogdan Huţucă. La momentul de faţă, fostul reprezentant al Guvernului în teritoriu la Constanţa ocupă fotoliul de director al Direcţiei Legislaţie Cod Fiscal din cadrul Ministerului Finanţelor Publice.
Nu în ultimul rând, dintre liberalii constănţeni care ar putea fi aruncaţi peste bord îi amintim pe Claudiu Teliceanu, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa şi pe Dragoş Poteleanu, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii