Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Acest lucru nu se va întâmpla niciodată” vs. „E o alianţă naturală” Senatorii Haşotti şi Chiru, pro şi contra unei alianţe PNL-PDL

ro

05 Mar, 2013 22:45 2513 Marime text
Liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat ieri că, din punctul lui de vedere, o alianţă de guvernare PDL-PNL este normală. Blaga a menţionat că nu poate spune acelaşi lucru despre o alianţă PDL-PP-DD, asta în pofida faptului că cele două partide au colaborat şi vor putea să colaboreze în continuare în Parlament.
Potrivit rtv.net, preşedintele democrat-liberalilor a afirmat: „O guvernare normală ar fi cea cu PNL, pentru că noi nu avem probleme din acest punct de vedere, n-am avut niciodată, în a pune la punct un program de guvernare alături de ei, în a stabili ţinte de TVA, ţinte de cotă unică, n-am avut niciodată problemele astea. Ar fi naturală o alianţă cu PNL, dar este mult până atunci”.

Cum sunt primite, la Constanţa, declaraţiile liderului PDL? Senatorul Gigi Chiru, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa şi de altfel un susţinător declarat al lui Blaga a declarat: „Cu siguranţă, este o alianţă naturală, care va genera, pe partea dreaptă a politicii româneşti, forţa de care România are nevoie pentru a-şi atinge obiectivele economice. Cred că nicăieri în România, în niciun alt judeţ, această alianţă nu este atât de necesară”. Întrebat cum crede că această alianţă ar fi posibilă la Constanţa, atâta vreme cât relaţiile dintre democrat-liberalii şi liberalii de aici sunt foarte tensionate, Chiru a subliniat: „Vorbim despre o alianţă PNL-PDL, nu despre o alianţă între persoane”.

„Un cuţit înfipt în spate”

La polul opus, senatorul constănţean Puiu Haşotti, vicepreşedinte PNL la nivel naţional, şi-a mărturisit convingerea că o astfel de alianţă nu se va materializa: „Sunt convins că acest lucru nu se va întâmpla. Nu trebuie să se întâmple. Toate partidele care au colaborat cu PDL-ul s-au simţit trădate şi au primit un cuţit înfipt în spate. Ei (n.r. democrat-liberalii) nu sunt un partener credibil. Atâta vreme cât Traian Băsescu este preşedintele României, nu se poate pune nici măcar problema unei discuţii cu PDL pentru un parteneriat cu PNL”.
Parlamentarul liberal a menţionat, de asemenea, că „PNL nu îşi trădează aliaţii, liberalii sunt parteneri corecţi”. „Suntem în USL şi rămânem în USL”, a conchis Puiu Haşotti.
În 2007, PNL-ul condus atunci de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a decis eliminarea de la guvernare a PDL. În aprilie 2007, alianţa DA a devenit astfel nefuncţională.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cfr 06 Mar, 2013 18:25 "Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, vrea să aducă firmele de stat subordonate, majoritatea cu pierderi sau în insolvenţă” pe profit. ”Voi opri robinetul de bani deschis, reprezentat de furturi şi management defectuos”, a promis ministrul. Asteptam de ceva timp dl.FENECHIU sa opriti "robinetul" la CFR CALATORI , UNDE DIRECTORUL GENERAL VALENTIN DOROBANTU,A DESCHIS ROBINETUL LA MAXIM SI NIMENI NU VEDE."