Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:45 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campioana europeană a CS Farul s-a măritat cu un fost fotbalist Daniela Hondiu, o mireasă de aur (galerie foto+video)

ro

24 Oct, 2015 00:00 6487 Marime text
Campioana continentală la Sambo Daniela Hondiu s-a căsătorit cu jumătatea sa, Giani Poroineanu. Frumoasa pereche a avut o nuntă ca în basme, care s-a desfăşurat la Drobeta-Turnu.

Supercampioana de la CS Farul Constanţa şi alesul inimii sale au devenit soţi pe 18 septembrie, iar peste aproape o lună s-au desfăşurat ceremonialul religios şi petrecerea de nuntă. Mireasa a avut 14 domnişoare de onoare, toate îmbrăcate la fel, iar la nuntă, pe lângă alţi colegi şi colege de-ale Danielei de la lotul naţional, a participat şi o luptătoare din Bulgaria. Dana este sportiva Farului din toamna anului trecut. Campioana continentală s-a născut în Republica Moldova, stabilindu-se apoi în România, alături de familie, pe când avea zece ani.
 
Daniela (25 de ani) şi Giani (26 de ani) alcătuiesc o pereche din 2007, iar tânăra a primit inelul de logodnă în urmă cu trei ani, în ziua de 23 aprilie, când s-au împlinit exact cinci ani de când sportiva şi Giani erau împreună. Cei doi au devenit familia Poroineanu după ce au spus „Da!“ la Starea Civilă de la Drobeta-Turnu Severin. Cununia religioasă a avut loc la Biserica „Înălţarea Domnului“ din satul mehedinţean 23 August, o zonă foarte frumoasă, unde Giani are rude apropiate. După care tinerii căsătoriţi, cei apropiaţi şi invitaţii lor, în total, în jur de 160 de persoane, au petrecut la restaurantul La Naşu din Drobeta-Turnu Severin, unde atmosfera a fost însufleţită de un grup muzical din Tg. Jiu (formaţia lui Nicu Suciu) şi de un DJ. „A fost foarte frumos. Toată lumea s-a simţit minunat. Am cântat şi am dansat până dimineaţa, la ora 6.00. Le mulţumim tuturor celor care ne-au fost alături în acest moment deosebit din viaţa noastră, ca şi celor care ne-au adresat felicitări“, a spus Daniela Hondiu.

Fata naşilor a făcut parte din echipa domnişoarelor de onoare


Valoroasa practicantă de Sambo a invitat la nuntă şi colegi şi colege din sport, neputând fi prezent însă şi antrenorul ei de la lotul naţional, Viorel Gâscă, cel care, în acea perioadă, a însoţit reprezentativa de tineret a României la Campionatul Mondial. A venit în schimb o sportivă din Bulgaria, Maria Oriaşkova, cu care Daniela s-a împrietenit la concursurile internaţionale de Sambo, ca şi un văr al Danei din Republica Moldova, dar care acum locuieşte la Iaşi. Naşii tinerei perechi sunt Laurenţiu şi Natalia Prenciu, unchiul şi mătuşa din partea mirelui, iar fata lor, Maria, a făcut parte din grupul de 14 domnişoare de onoare ale miresei (colege de la Sambo, de la judo, foste colege de liceu ori verişoare ale soţului). Toate au purtat ţinute de aceeaşi culoare.

„Au vrut să mă fure, dar le-am stricat planurile“


La nuntă, Daniela şi Giani (fost fotbalist) au interpretat dansul mirilor pe melodia Monicăi Odagiu „Dragostea n-are plural“ şi s-au descurcat foarte bine, spre admiraţia invitaţilor. Cei doi repetaseră însă cu asiduitate, ca nişte elevi silitori, timp de patru zile, cu o profesoară de dans din Drobeta-Turnu Severin, melodia fiind aleasă, de altfel, la sugestia ei.
 
Mireasa s-a pregătit şi pentru momentul în care ar fi trebuit să fie furată, în crucea nopţii, iar cei care i-au tot dat târcoale, hoţii, au rămas cu buza umflată. „Au vrut să mă fure, dar le-am stricat planurile. «M-am furat singură!», le-am zis, «iar acum vine surpriza din partea mea pentru mire, pentru naş şi pentru toţi bărbaţii de la nunt㻓, povesteşte Daniela, care a făcut astfel intrarea în scenă a două dansatoare pe ritmuri orientale. Băieţii au încins întâi o sârbă, după care s-au angrenat la dans alături de cele două invitate-surpriză.

Vorbeşte în limba rusă într-o filmare


Cum, la scurt timp după nuntă, Dana Hondiu urma să participe la Cupa Mondială de Sambo de la Moscova, iar Viorel Gâscă era plecat la Mondiale, sportiva a ţinut să filmeze la Bucureşti, îmbrăcată în mireasă, un clip în care vorbeşte în limba rusă despre fericitul eveniment care i-a luminat viaţa şi despre Sambo, încheind, ca o româncă adevărată, cu un „Hai România!“. „Salut, tuturor! Sunt Daniela Hondiu, campioană europeană şi medaliată la Jocurile Europene de la Baku şi la Campionatul Mondial. Sunt fericită. De ce? Mă mărit cu bărbatul pe care îl iubesc. E cea mai fericită zi din viaţa mea, iar totul a devenit real graţie Sambo-ului. Acest sport m-a făcut o persoană puternică şi calmă, o femeie încrezătoare şi prietenoasă. Sambo m-a făcut să zâmbesc. O femeie zâmbitoare este o femeie fericită. O femeie fericită îşi găseşte întotdeauna uşor calea, urmându-şi chemarea. Să practicăm Sambo, să fim fericiţi! Hai, România!“, spune Daniela în filmare.
 
„Daniela Hondiu va lupta zilele acestea la Moscova, chiar dacă abia a avut nunta, acum două săptămâni. Asta înseamnă să fii cu adevărat campion. Casă de piatră şi să-i ţinem pumnii! Un film de Cristi Săndulescu“, este descrierea care însoţeşte materialul. La Moscova, Daniela a cucerit medalia de aur şi speră să obţină acelaşi rezultat şi la Campionatul Mondial din Maroc.

Sportul, la loc de cinste în familia Hondiu


Născută în martie 1990, în localitatea Mitoc (raionul Orhei) din Republica Moldova, Daniela Hondiu a venit în anul 2000 în România, alături de părinţi, soră şi frate, cei cinci membri ai familiei stabilindu-se la Drobeta-Turnu Severin. După 12 ani de judo, campioana a trecut, în 2012, la Sambo, un sport inventat de ruşi, care combină tehnici din judo, lupte libere şi Jiu Jitsu, iar din anul 2020 va deveni disciplină olimpică. Daniela s-a transferat la CS Farul Constanţa în toamna lui 2014, iar în acest an a devenit campioană europeană, a cucerit medalia de bronz la Jocurile Europene de la Baku şi a urcat pe prima treaptă a podiumului la Moscova. Sportiva are 1,62 m înălţime şi concurează la categoria 56 kg, la care, în afară de distincţiile menţionate, a mai obţinut bronz la Europene (Bucureşti, 2014), la Mondiale (Japonia, 2014) şi la Sportaccord (St. Petersburg 2013), iar la mai multe etape de Cupă Mondială a ocupat locurile 1, 2 şi 3. Plus titlurile de campioană naţională. Sportul este la loc de cinste în familia campioanei. Tatăl ei a făcut fotbal (jucând în prima ligă a Moldovei), fratele ei a practicat boxul, iar apoi a îndrumat-o spre sport, la judo, şi pe mezina familiei, Daniela.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii