Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:40 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou resort turistic la Mangalia! Investitorii au nevoie de modificarea Planului Urbanistic Zonal

ro

17 Jan, 2017 00:00 2942 Marime text
Nu doar în municipiul Constanţa şi în zona Mamaia Nord din Năvodari cresc investiţiile imobiliare ca din apă, ci pe întreg litoralul oamenii de afaceri văd oportunităţi pentru a dezvolta proiecte imobiliare.
 
Recent, la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa a fost depusă documentaţia pentru modificarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) şi a Regulamentului Local de Urbanism aferente zonei delimitate de strada 1 Decembrie 1918, strada Mihail Kogălniceanu, strada Negru Vodă şi aleea de acces Baza Sportivă „Pescăruş” din municipiul Mangalia.
 
Investitorii care au iniţiat modificarea PUZ-ului sunt Nicolae Tata şi Răzvan Marinescu, care susţin în documentele depuse la APM că îşi doresc să stabilească în zona studiată compoziţii coerente de dezvoltare din punct de vedere urbanistic.
 
Obiectul PUZ-ului se constituie într-un studiu ce cuprinde analiza situaţiei existente, a potenţialului de dezvoltare urbanistic al zonei şi propuneri de organizare funcţională, volumetrică şi tehnică a zonei, urmărindu-se, totodată, introducerea întregii suprafeţe studiate în intravilan şi reglementarea unui resort turistic.
 
Ca fază premergătoare proiectului de investiţie, PUZ-ul, prin propunerile prezentate, va constitui documentaţia de urbanism ce va sta la baza întocmirii DTAC (extras din PTh), care va prelua elementele din reglementările aprobate. În conformitate cu Ordonanţa de Guvern nr. 27 din 27.08.2008, art. 32 (1), ce vizează modificarea şi completarea Legii 350 din 2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismului, pentru terenul studiat este necesară întocmirea unui PUZ în baza unui aviz de oportunitate aprobat de către Consiliul Local al Municipiului Mangalia.
 
Terenul este proprietate privată. Beneficiarii lucrării sunt Nicolae Tata, căsătorit cu Adriana Tata, domiciliat în municipiul Mangalia, şi Răzvan Marinescu, domiciliat în Ploieşti.
 
Pentru terenul studiat se vor stabili funcţiunile şi reglementările specifice, echiparea cu utilităţi a zonei, relaţionarea funcţională cu localitatea şi studierea traficului în zonă. Accesul la terenul pe care se propune a se realiza investiţia se realizează pe latura de nord, din strada 1 Decembrie 1918, cât şi de pe latura de sud, din aleile de acces. În vederea deservirii investiţiei, accesul se va moderniza, pentru a prelua circulaţia în şi din incinta investiţiei. Amplasamentul studiat se învecinează la nord cu strada 1 Decembrie 1918, la est cu strada Mihail Kogălniceanu, la sud cu strada Negru Vodă şi la vest cu o alee de acces.
      
În zona studiată, categoria de folosinţă a terenului studiat este încadrată la curţi - construcţii, zona fiind destinată funcţiunilor existente: locuinţe înalte, locuinţe de serviciu, echipare edilitară (staţie de epurare), instituţii publice (grup şcolar). Situaţia existentă în teren se încadrează în indicatorii urbanistici prevăzuţi în PUG-ul municipiului Mangalia.
 
Potrivit documentaţiei de urbanism Plan Urbanistic General, imobilul este situat în UTR O2 - Sud, funcţiunile permise fiind cele existente, amenajări, reparaţii la construcţii înalte existente, schimbare de destinaţie clădiri pentru cămine în sedii de firme, birouri, spaţii de cazare ameliorate. Potrivit noului PUZ, regimul de înălţime nu ar urma să fie modificat, zonele construite existente îşi vor menţine Procentul de Ocupare a Terenului (POT) existent, însă se propun schimbări de funcţiune pentru zona 1 (pe terenul beneficiarului - locuire, comerţ, servicii) şi zona 2 - cele existente, schimbare de destinaţie.
 
Indicatorii urbanistici generali pentru Zona 1: POT maxim - 50%, Coeficientul de Utilizare a Terenului (CUT) - 3,5, regim maxim de înălţime - D/S+P+6E, iar pentru Zona 2: POT maxim - cel existent, CUT maxim - 2,0 şi regim maxim de înălţime P+2E.
 
Terenul pe care se doreşte a se realiza investiţia are 1.500 mp şi o suprafaţă construită de 389,55 (C1 - casa - 187,07 mp, C2 - casa - 143,37 mp, C3 - garaj - 38,51 mp, C4 - anexă - 27, 26 mp), POT existent = 25,9% şi CUT existent = 0,26. Acesta este proprietate privată, conform contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 270 din 29.02.2008. În această zonă se doreşte construirea unui imobil cu următoarele funcţiuni: locuire, comerţ şi servicii. Regimul de înălţime va fi D+P+6E. Imobilul va beneficia de parcări şi accesuri auto pentru proprietari şi de serviciu supra şi subterane, calculate conform normelor.
 
Construcţia realizată va avea, conform proiectului, o volumetrie simplă, modernă, pretabilă zonei de litoral, terasată, cu respectarea legislaţiei în vigoare, cu finisaje specifice zonei, piatră naturală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii