Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:43 19 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Runda a doua a demolarilor constructiilor ilegale va fi stabilita astazi

ro

17 May, 2010 02:59 1277 Marime text
cap_8.jpg„Până la acest moment am demolat 60 de active de pe litoral şi au mai rămas 27, care au primit deja somaţii", a declarat ieri şeful ITC, Gigi Chiru, la o zi după ce s-a încheiat prima etapă a acţiunii de desfiinţare a construcţiilor ridicate ilegal pe plajele Mării Negre

Şeful Inspectoratului Teritorial de Construcţii Sud-Est Constanţa a mai menţionat că prima etapă a demolărilor construcţiilor ilegale amplasate pe plajă s-a finalizat cu succes, aproximativ 40% dintre acestea fiind desfiinţate.

Chiru a mai precizat că în cursul zilei de azi se va primi, de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, noul program cu construcţiile care au scăpat din calea buldozerelor în prima etapă. Acesta a adăugat şi faptul că până la acest moment, despre nicio staţiune nu se poate spune că acţiunea s-a finalizat 100%. „Până la acest moment am demolat 60 de active de pe litoral şi au mai rămas 27, care au primit deja somaţii. Urmează în cursul zilei de mâine (n.r. azi) să primim programul cu etapa a doua a demolărilor".

Şeful ITC a admis ieri, aşa cum a precizat în urmă cu mai multe zile şi ministrul MDRT, Elena Udrea, faptul că aceste construcţii ilegale nu aveau cum să fie ridicate fără complicitatea administraţiilor locale, precizând că unii dintre primarii localităţilor limitrofe litoralului s-au arătat nemulţumiţi de faptul că „li se face curăţenie în propria curte". „Toate administraţiile locale au fost complice, de la Năvodari, până la Limanu", a conchis directorul ITC.

Zilele trecute, Chiru a menţionat că acţiunea ar putea continua şi pe perioada sezonului estival, existând posibilitatea ca demersul să aibă mai mult succes, pentru că toate spaţiile ar urma să fie deschise comerţului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii