Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un an de la atentatele teroriste din Paris. Sala de concerte Bataclan, inaugurată de Sting

ro

12 Nov, 2016 22:09 2359 Marime text
Un concert susţinut de Sting va inaugura, în această seară, sala de spectacole Bataclan din Paris pentru prima dată de la momentul la care 90 de persoane au fost ucise de către jihadiştii Statului Islamic, în atacurile coordonate din oraş, petrecute pe 13 noiembrie 2015.
 
La concert sunt aşteptaţi şi supravieţuitori ai incidentului, spectacolul fiind susţinut în ajunul în care se împlineşte un an de la cel mai sângeros atac terorist petrecut în Franţa, potrivit romaniatv.net.
 
Organizatorii au declarat că au decis să redeschidă faimoasa sală de concerte pentru că nu îşi doreau ca aceasta să devină "un mormânt". Sting va dona încasările de la concert către două organizaţii de caritate care se ocupă de victimele atacului.
 
Bataclan a fost ultimul loc atacat dintr-o serie de atacuri coordonate pe 13 noiembrie 2015, atât pe Stade de France, cât şi în zona unor restaurante din Paris pline de oameni care ieşiseră să se bucure de timpul liber.
 
Cei 130 de oameni care şi-au pierdut vieţile în acea noapte vor fi comemoraţi într-o serie de evenimente sobre în acest weekend. Sala de spectacole Bataclan, unde în jur de 1.500 de oameni urmăreau concertul trupei americane de rock Eagles of Death Metal când jihadiştii înarmaţi au pătruns subit, este una dintre cele mai simbolice locuri.
 
Sala de spectacole Bataclan, al cărei interior a fost complet renovat, se va deschide din nou miercuri pentru o serie de concerte ale cântăreţului britanic Pete Doherty, vedetei din Senegal Youssou N'Dour şi legendei anilor 60, cântăreaţa britanică Marianne Faithfull.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii