Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:46 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Steluş Filip lucra de opt ani ca lăcătuş la DMHI Muncitor mort într-un groaznic accident de muncă, la Mangalia

ro

01 Aug, 2014 00:00 4097 Marime text
Dosarul în care este anchetată moartea violentă a unui muncitor de la Şantierul Naval Mangalia (DMHI - Daewoo Mangalia Heavy Industry) va fi preluat de un procuror şi de un inspector în securitate şi sănătate din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa, conform directorului ITM, av. Eugen Bola.

Un muncitor în vârstă de 45 de ani, Steluş Filip, de profesie lăcătuş, angajat de opt ani pe şantier, a murit, miercuri seara, în incinta DMHI, în urma unui accident îngrozitor. Potrivit surselor noastre, victima lucra la montarea unor capace pe o navă, în momentul în care o șufă s-a rupt, iar capacul a căzut, acţionând ca o ghilotină asupra muncitorului, acesta fiind aproape decapitat. Lovitura a fost fatală, iar muncitorul a decedat pe loc.

Întrebat cu privire la tragicul eveniment, purtătorul de cuvânt al DMHI Mangalia, Mihai Andrei, a confirmat, miercuri seara, doar producerea accidentului de muncă, fără să ofere alte detalii. Ulterior, în urma unei adrese oficiale înainte de cotidianul ZIUA de Constanţa, am primit următorul răspuns: „Conducerea DMHI nu poate da detalii despre tragedia de acum două zile, întrucât ne aflăm în imposibilitatea furnizării de informaţii privind circumstanţele producerii evenimentului, iar ancheta organelor abilitate în acest sens este în plină desfăşurare".
De asemenea, ca răspuns la solicitarea cotidianului ZIUA de Constanţa, directorul Diviziei Resurse Umane şi Afaceri Generale din cadrul Daewoo Mangalia Heavy Industry, Mihai Andrei, ne-a răspuns prompt la solicitările legate de accidentele de muncă înregistrate pe şantier în ultimii ani. Astfel, am aflat că ultimul accident de muncă mortal petrecut pe şantierul DMHI a avut loc în anul 2011, iar de atunci s-au mai întâmplat alte 21 de accidente de muncă minore.

Anchetatorii trebuie să stabilească acum dacă au fost respectate normele de protecţia muncii, care a fost cauza exactă a producerii accidentului şi, mai ales, dacă poate fi tras cineva la răspundere penală pentru moartea angajatului DMHI.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii