Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şeful haiducilor din Constanţa, în apărarea lui Radu Mazăre Ce se mai aude de dosarul lui Nicolae Mavrodin

ro

02 Aug, 2014 00:00 2347 Marime text
Tribunalul Constanţa a amânat, pentru jumătatea lunii septembrie, judecata în dosarul în care Nicolae Mavrodin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Haiducilor, dar şi al Fundaţiei Naţionale pentru Tineret, a fost acuzat de săvârşirea unor fapte de corupţie. Mai precis, şeful haiducilor din Constanţa este bănuit de fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declaraţii, refuzul nejustificat al unei persoane de a prezenta, în termen de cel mult 15 zile de la somaţie, organelor competente documentele legale şi bunurile din patrimoniu, în scopul împiedicării verificărilor financiare, fiscale sau vamale, precum şi de evaziune fiscală.

Cauza penală se află pe rolul Tribunalului Constanţa din data de 22 aprilie 2013, iar până în prezent a primit mai multe termene. La unul dintre acestea, judecătorii au respins cererea formulată de Mavrodin privind acordarea unui termen motivat de faptul că este nevoit să părăsească tara pentru a participa la un curs de pregătire la Monaco. După cum arătam şi în ediţiile trecute, în calitate de preşedinte al Fundaţiei Naţionale pentru Tineret, în perioada 2007 - martie 2012, liderul Asociaţiei Naţionale a Haiducilor „a procedat la încheierea antecontractului de vânzare - cumpărare cu SC E. S. (n.r. Euromarketing Solutions) Ploieşti, atestând în mod nereal că fundaţia ar fi proprietara unui imobil din Bucureşti, a întocmit în fals procesul verbal din data de 9 decembrie 2009, atestând în mod nereal că ar fi fost ales în calitate de preşedinte al fundaţiei, şi a solicitat notarului public legalizarea unei copii a acestui înscris deşi cunoştea că acesta cuprinde date nereale, respectiv semnături contrafăcute”. Mai mult decât atât, organele de anchetă spun că Mavrodin ar fi refuzat, în mod nejustificat să pună la dispoziţia comisarilor Gărzii Financiare Constanţa documentele contabile ale Fundaţiei Naţionale pentru Tineret şi s-ar fi sustras de la efectuarea verificărilor financiar-contabile prin formularea de declaraţii inexacte cu privire la sediul social al fundaţiei. Prejudiciul cauzat firmei Euromarketing este în valoare de 275.000 de euro, au conchis procurorii.

Amintim că, la începutul lunii aprilie, Nicolae Mavrodin a fost unul dintre cei care au protestat în faţa Primăriei Constanţa pentru eliberarea lui Radu Ştefan Mazăre, edilul fiind încătuşat în Dosarul Campusului social Henri Coandă.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii