Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raed Arafat, anunţ important cu privire la Delta Dunării Rescue Eagle 1 a ajuns în Pichetul Operativ din Crişan (galerie foto+video)

ro

23 Mar, 2016 00:00 2573 Marime text


Moment istoric pentru Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Delta“ Tulcea! Ieri, în Delta Dunării, mai precis în localitatea Crişan, a fost operaţionalizat punctul SMURD, ca urmare a dotării ISU Delta cu o şalupă achiziţionată de Fundaţia pentru SMURD din banii colectaţi în cadrul campaniei de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit de către populaţie. Tot în cadrul evenimentului, organizat pe faleza din Tulcea, s-a dat în folosinţă şi noua flotilă operaţională, formată din şase  ambarcaţiuni de salvare în mediul acvatic (o ambarcaţiune de intervenţie şi salvare pentru scafandri - SAR, trei ambarcaţiuni de intervenţie şi salvare cu chilă rigidă şi borduri moi - RIB, două ambarcaţiuni de salvare din aluminiu cu motor) şi o şalupă fluvială tip Rescue Eagle 1, destinată acţiunilor de acordare a primului ajutor calificat (SMURD),. 
 
La eveniment au fost prezenţi Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, generalul de brigadă dr. Ovidiu Vasilică, comandantul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Preasfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcei, Marin Bădiță, prefectul judeţului Tulcea, Constantin Hogea, primarul municipiului Tulcea, Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, şi Florin Bașcău, șeful ISU Delta.  
 
„Astăzi o să dăm drumul la Crișan la o șalupă de intervenție rapidă, medicală, dar și cu capacitate de strângere care a fost achiziționată din fonduri de 2% și, suplimentar, din fondul care s-a obținut dintr-un teledon. Este o șalupă care intră în serviciul dumneavoastră și sunt convins că unii dintre dumneavoastră au participat la achiziționarea șalupei prin redirecționarea celor 2%. Ce dorim este să nu le folosim niciodată, să le avem, dar să nu fie nevoie de ele. Cât pentru județul Tulcea, pot să spun că astăzi am avut o discuție, de dimineață, cu colegii de la UPU, de la Spital de la UPU, de la Ambulanță, cu colegii de la ISU, împreună cu domnul inspector general, și au fost ridicate unele probleme pe care o să le rezolvăm cât mai rapid inclusiv în colaborare cu Consiliul Județean, pentru a întări aspectele de asistență medicală de urgență și medicină de urgență din județ. Nu am decât să spun felicitări, să vă transmit din partea domnului Ministru Petre Tobă felicitări pentru ce ați realizat aici, pentru începerea activității la punctul din Crișan și încă o dată multă sănătate și să nu aveți nevoie de aceste echipamente pentru intervenții“, a declarat Raed Arafat, în cadrul evenimentului.
 
Tot potrivit acestuia, noul punct SMURD din Delta Dunării va duce la scăderea semnificativă a timpilor de reacţie în acordarea primului ajutor calificat în Delta Dunării.
 

„Acesta este un proiect al Fundaţiei pentru SMURD, demarat în anul 2014. Proiectul a vizat achiziţionarea unei şalupe fluviale tip Rescue Eagle 1, destinată intervenţiilor în zona Deltei Dunării pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat SMURD. Valoarea totală a proiectului este de 1.433.200,73 de lei şi include şalupa-ambulanţă dotată cu toate echipamentele medicale de intervenţie în situaţii de urgenţă, semnalizare şi comunicaţii. Şalupa va fi încadrată şi deservită de personalul din cadrul Pichetului de Nave Operative Crişan, care are sediul în comuna Crişan, şi va acţiona în cele mai importante localităţii din Delta Dunării, respectiv oraşul Sulina, comuna Crişan, comuna Pardina, comuna C.A. Rosetti, comuna Maliuc, comuna Chilia Veche, comuna Ceatalchioi, dar şi în toate celelalte localităţi în care nu se poate ajunge cu mijloace de intervenţie terestre sau aeriene“, a mai spus Arafat.

 








Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii