Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:44 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profesor de matematică, menţinut sub control judiciar

ro

17 Jul, 2015 00:00 2017 Marime text
Ovidiu Marius Târlogeanu, profesor de matematică, condamnat de Tribunalul Tulcea la 5,8 ani de închisoare, rămâne sub control judiciar. Decizia este definitivă şi a fost luată, ieri, de judecătorii Dan Iulian Năstase şi Viorica Lungu, din Curtea de Apel Constanţa. Târlogeanu a fost cercetat şi trimis în judecată alături de alţi profesori, cauza fiind instrumentată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea.
 
Magistraţii susţin că infracţiunile ar fi săvârşite în legătură cu examenul de Bacalaureat 2014, sesiunile iunie - iulie şi august - septembrie, desfăşurat în municipiul Tulcea.
 
Conform Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, în perioada mai - septembrie 2014, pe parcursul desfăşurării celor două sesiuni ale examenului de Bacalaureat 2014, mai multe cadre didactice ar fi supraevaluat lucrările la disciplinele de examen, cu scopul promovării de către un număr de aproximativ 45 de candidaţi.
 
Pe data de 25 mai 2015, Târlogeanu a fost condamnat de Tribunalul Tulcea la 5,8 ani de închisoare. Nemulţumit, profesorul a formulat contestaţia împotriva sentinţei. Acum, dosarul se află pe rolul Curţii de Apel Constanţa, care a menţinut, aşa cum precizam şi mai sus, decizia ca Târlogeanu să rămână sub control judiciar.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii