Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:52 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul suspendat din Techirghiol, Adrian Stan, cere să fie pus în libertate

ro

27 Oct, 2015 00:00 2308 Marime text


Arestat preventiv de judecătoarea Antoaneta Ardeleanu, din Tribunalul Constanţa, pentru 30 de zile, fostul primar din localităţii Techirghiol, Adrian Stan, cere să fie pus în libertate. El a atacat mandatul de arestare emis pe numele său, sens în care dosarul va fi trimis spre soluţionare Curţii de Apel Constanţa.
 
De menţionat că, ieri, prefectul județului Constanța, Constantin Ion, a emis Ordinul nr. 540/2015, prin care s-a constatat suspendarea de drept a mandatului primarului oraşului Techirghiol, Adrian Stan, până la încetarea măsurii arestării preventive.
 
Amintim că primarul suspendat al localităţii Techirghiol, Adrian Stan, a fost arestat sâmbătă seara, el fiind cercetat de DNA Constanţa pentru luare de mită, în formă continuată.
 
Din ordonanța întocmită de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie reiese că, „în perioada 2013 - 2015, inculpatul Stan Adrian, în calitate de primar al orașului Techirghiol, a primit în mai multe rânduri de la un om de afaceri (denunțător în cauză) sume de bani, cu titlu de mită, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle sale de serviciu, privind executarea unui contract de execuție lucrări“.
 
„La data de 13 octombrie 2015, inculpatul Stan Adrian a pretins de la omul de afaceri sumele de 40.000 de lei și respectiv 64.000 de lei, reprezentând un procent de aproximativ 4% din facturile de 1.100.000 de lei și respectiv 1.600.000 de lei, care urmau să fie emise de societatea denunțătorului în temeiul aceluiași contract și achitate de Primăria orașului Techirghiol. În baza acestei înțelegeri, la data de 23 octombrie 2015, inculpatul Stan Adrian a primit de la aceeași persoană suma de 40.000 de lei, ocazie cu care s-a procedat la constituirea infracțiunii flagrante“, potrivit DNA.
 
Aşa cum precizam şi în ediţia trecută, potrivit unor surse judiciare, presupusul denunţător în cazul primarului Adrian Stan ar fi acelaşi ca şi în cazul şefului Serviciului de Achiziţii Publice din cadrul Primăriei Medgidia, Gabriela Herghelegiu, reţinută, sâmbătă, pentru 24 de ore şi plasată apoi sub control judiciar de Tribunalul Constanţa.
 
Citeşte şi 

Acelaşi denunţător din cazul Herghelegiu? - Adrian Stan, edilul-şef de la Techirghiol, arestat după un flagrant al DNA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii