Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:23 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plase de pescuit în lungime de aproximativ doi kilometri, confiscate

ro

22 Feb, 2013 20:00 1330 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând şase cetăţeni români care pescuiau cu şase plase, fără autorizaţie de pescuit comercial, respectiv deţineau plase tip monofilament, în lungime de 1.900 de metri.

În data de 21 februarie, în jurul orei 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Tulcea l-au identificat, pe raza localităţii Dunavăţu de Jos, pe C.A.F., de 27 de ani, domiciliat în judeţul Tulcea, care deţinea 20 de plase monofilament, în lungime de 1.000 de metri.

În aceeaşi zi, în jurul orei 14.30, în PTF Ostrov s-au prezentat două persoane de sex masculin, pentru efectuarea formalităţilor de intrare în ţară, cu un autoturism marca Volkswagen Golf. În interiorul autoturismului au fost descoperite ascunse într-o pungă de plastic de culoare neagră patru plase monofilament, în lungime de 700 de metri. Cetăţeanul român N.I., în vârstă de 36 de ani, domiciliat în oraşul Cernavodă, a declarat că plasele îi aparţin, fiind achiziţionate din Republica Bulgaria.

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Isaccea i-au identificat în zona de competenţă pe A.M., de 58 de ani, şi pe C.N., de 36 de ani, care pescuiau dintr-o ambarcaţiune cu şase plase din aţă, în lungime de 160 de metri, fără a deţine autorizaţie de pescuit comercial.

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Cernavodă l-au depistat pe S.D., de 19 ani, care transporta într-un sac de rafie o plasă monofilament în lungime de 40 de metri.

Persoanele în cauză, domiciliate în judeţele Tulcea şi Constanţa, sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „producere, import, deţinere, comercializare sau utilizare a plaselor monofilament" şi „folosire la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial", fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii