Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:01 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plase de pescuit confiscate

ro

07 Feb, 2013 23:03 1630 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând şapte cetăţeni români care pescuiau cu plase monofilament şi unelte de pescuit comercial, respectiv ofereau spre comercializare peşte fără documente justificative.

În urma acţiunilor, au fost confiscate 13 plase de pescuit în lungime de 700 de metri, două ambarcaţiuni, două motoare de barcă şi 103 kilograme de peşte.

În data de 6 februarie, în jurul orei 07.00, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Chilia au verificat, pe Dunărea Veche, două ambarcaţiuni cu motor în care se aflau T.D., de 40 de ani, S.P., de 43 de ani, C.F.T., de 40 de ani, şi M.N., de 45 de ani.

În urma controlului, în cele două bărci din fibră de sticlă au fost găsite patru setci tip avă şi 7 plase trifilare, în lungime de 610 metri, precum şi cantitatea de 81 de kilograme de peşte.

În aceeaşi zi, în jurul orei 05.30, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Sulina i-au identificat pe I.C., de 44 de ani, şi pe C.M., de 52 de ani, care pescuiau cu o plasă monofilament şi o unealtă de pescuit tip setcă, în lungime de 103 metri. În plasele celor două persoane a fost găsită şi cantitatea de 8 kilograme de peşte.

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Cernavodă l-au depistat în zona de competenţă pe I.R., de 50 de ani, care oferea spre comercializare 14 kilograme de peşte fără documente legale.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării 13 plase de pescuit, două ambarcaţiuni, două motoare de barcă şi două rezervoare pentru benzină, bunuri cu o valoare de aproximativ 18.200 de lei.

Cantitatea de 103 kilograme de peşte a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.

Cele şapte persoane, domiciliate în judeţele Tulcea şi Constanţa, sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie", „deţinere şi utilizare a plaselor tip monofilament", „desfăşurare de activităţi de pescuit comercial fără documente legale", şi „comercializare a peştelui fără documente legale", fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii