Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:48 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții DIICOT în Constanța și Tulcea Cultură de canabis, descoperită la Năvodari (video)

ro

23 Feb, 2017 13:41 7438 Marime text
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Tulcea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa au efectuat un număr de patru percheziţii domiciliare pe raza  judeţelor  Constanţa şi Tulcea, în cadrul unei acţiuni vizând  destructurarea unui  grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

Cu ocazia efectuării unei percheziţii domiciliare în localitatea Năvodari, judeţul Constanţa, a fost identificată o cultură indoor de cannabis, alcătuită din 248 plante în diferite stadii de vegetaţie, cu înălţimi cuprinse între 12 cm şi 180 cm. Au fost  ridicate fragmente vegetale în cantitate totală de aproximativ 20  kg în care s-a pus în evidenţă Tetrahidrocannabinol (THC), drog de mare risc precum și echipamentele și substanțele folosite pentru întreținerea culturii.



Din celelalte imobile percheziţionate au fost ridicate bunuri folosite în activitatea infracțională: grindere metalice, telefoane mobile, calculatoare, cartele SIM, HDD-uri și SSD-uri.

În cursul aceleiaşi zile, procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Tulcea au dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Silviu Darie, Diana Cristiana Lazăr, Florin Vlad Moşescu şi Ştefan Daniel Creţu pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc.

Astăzi, aceștia vor fi prezentaţi Tribunalului Tulcea cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul tehnic a fost asigurat de către  Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea fost realizată cu sprijinul realizate cu suportul serviciilor de acţiuni speciale din cadrul IPJ Constanţa şi IPJ Tulcea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii