Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:02 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mandatul de arestare a şefului CJC, anulat de judecătoarea cu spaţii comerciale la Constanţa (rechizitorii)

ro

16 Jul, 2014 00:00 2504 Marime text
Ieri, judecătoarea Cristina Carmen Craiu, din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, a admis contestaţia formulată de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Nicuşor Daniel Constantinescu, împotriva mandatului de arestare emis pe numele său. Pe cale de consecinţă, judecătoarea Craiu, care are, la Constanţa, un teren intravilan, dar şi mai multe spaţii comerciale, a anulat mandatul de arestare emis pe numele şefului CJC. Acestuia i-a admis cererea de părăsire a României pentru perioada 26 iunie - 1 iulie. După cum arătam şi în ediţiile trecute, Carmen Craiu a admis, retroactiv, cererea lui Nicuşor Constantinescu de părăsire a teritoriului ţării în perioada 12 - 25 iunie.

Preşedintele CJC a fost deferit justiţiei de procurorii Anticorupţie în două cauze separate. Concret, pe data de 25 aprilie, DNA Constanţa a dispus trimiterea în judecată a lui Nicuşor Constantinescu, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată.

Citeşte rechizitoriul aici.

De asemenea, pe data de 27 mai, şeful CJC a fost trimis în judecată, sub control judiciar, şi de procurorii DNA de la Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa.

Citeşte rechizitoriul aici.

Cele două dosare au fost trimise spre soluţionare Tribunalului Bucureşti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • corina 08 Oct, 2014 18:32 Nu vad legatura intre spatiile comerciale ale judecatoarei de la CAB (apropo, ele sunt ale sotului ei, care este constantean, cu toata familia aici, si pe care le are dinainte de a fi Constantinescu seful CJC) si restul stirii...Asta nu inseamna ca nu este ok ca omul ala a plecat in America si da cu tifla justitiei romane......