Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:23 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dumitru Adrian Popa, inspector al Antifraudei din Constanţa, trimis în judecată în stare de arest preventiv de către DNA

ro

30 Sep, 2015 00:00 3220 Marime text
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Dumitru Adrian Popa, inspector Antifraudă în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală - Direcţia Regională Antifraudă Fiscală 2 Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită (patru infracţiuni) şi trafic de influenţă. De asemenea, ei au dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a lui Florin Zarughevici, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la luare de mită.
 
În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că, „în perioada iulie - septembrie 2015, inculpatul Popa Dumitru Adrian, în calitate de inspector Antifraudă în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală - Direcţia Regională Antifraudă Fiscală 2 Constanţa, a pretins şi a primit de la mai mulţi oameni de afaceri suma totală de 13.000 de lei, în legătură cu neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu care decurgeau din funcţia deţinută, privind rezultatele unor controale efectuate la firmele acestora“.
 
Potrivit procurorilor, „în aceeaşi calitate şi în aceleaşi circumstanţe, inculpatul Popa Dumitru Adrian a pretins, prin intermediul inculpatului Zarughevici Florin, de la administratorul unei alte societăţi comerciale, suma de 3.000 de euro. La data de 3 septembrie 2015, inculpatul a primit de la omul de afaceri, prin acelaşi intermediar, suma de 3.000 de euro pretinsă anterior, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.
 
Suma de bani remisă iniţial de omul de afaceri inculpatului Zarughevici Florin, care a negociat cuantumul mitei pretinse de Popa Dumitru Adrian şi condiţiile de loc şi de timp în care avea să fie plătită, a fost de 5.000 de euro. Ulterior, Zarughevici Florin şi-a oprit 2.000 de euro, iar restul de bani i-a predat inspectorului Antifraudă“.
 
În data de 3 septembrie, dar şi anterior acestui moment, „inculpatul Popa Dumitru Adrian a pretins de la un om de afaceri mai multe sume de bani, pentru ca, uzând de influenţa pe care o avea asupra funcţionarilor ANAF, să îi determine să adopte o soluţie favorabilă într-un dosar privind insolvenţa unei firme administrate de omul de afaceri, deschis din cauza unei datorii de peste 500.000 de lei pe care societatea o avea faţă de bugetul de stat“, mai arată procurorii DNA.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanţa, cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.

Dumitru Adrian Popa, arestat preventiv 

Reamintim că judecătoarea Valentina Boboc, din Curtea de Apel Constanţa, a decis, în data de 9 septembrie, menţinerea în stare de arest preventiv a lui Dumitru Adrian Popa, inspector Antifraudă. Hotărârea este definitivă şi a fost luată în dosarul în care Popa este suspectat de două infracţiuni de luare de mită. În referatul propunerii de arestare se arată că inspectorul Antifraudă ar fi anunţat, prin SMS, persoane din aria vizată, divulgând astfel o acţiune de control organizată în zona Cazino şi Complex Perla din staţiunea Mamaia.

În ce firme apare Florin Zarughevici 

Florin Zarughevici figurează ca asociat în nu mai puţin de zece firme, toate în stare de funcţiune. Acestea sunt, în ordinea afişată pe Registrul Comerţului, consultat la data de 29 septembrie 2015: Adef Wind Iaşi SRL, Avz Proget Management SRL, Electro Eol Empire SRL, Eolica Iaşi Energy SRL, Zar Twins Energy SRL, Zar Twins Green Energy Solutions SRL, Zar Twins Green Vision SRL, Zar Twins Solar Energy SRL, Zar Twins Solar Park SRL şi Zar Twins South Renewable Energy SRL.
 
Zar Twins Energy SRL, înfiinţată în anul 2011, are sediul social în municipiul Constanţa, pe
aleea Murelor numărul 37, şi se ocupă de „producţia de energie electrică“. Conform datelor furnizate de Registrul Comerţului în data de 29 septembrie 2015, alături de Florin Zarughevici, asociaţi în firmă mai sunt Alexandru Ciprian Meiroşu şi Nicolae Claudiu Zaharia. Administratorii societăţii sunt Alexandru Ciprian Meiroşu, Nicolae Claudiu Zaharia şi Florin Zarughevici. Potrivit vrajitorul.eu, la finele anului 2014, firma înregistrase o cifră de afaceri zero, un profit şi o pierdere zero şi zero salariaţi.
 
Zar Twins Green Energy Solutions SRL, înfiinţată în anul 2012, cu sediul social în municipiul Constanţa, pe aleea Murelor numărul 37, are ca principală activitate „producţia de energie electrică“. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului în data de 29 septembrie 2015, asociaţi şi administratori în firmă sunt Florin Zarughevici, Elena Zaharia şi Alexandru Ciprian Meiroşu.
 
Pentru a lua un punct de vedere cu privire la subiectul prezentat, am sunat la numerele de telefon furnizate de Registrul Comerţului, însă numărul firmei Zar Twins Energy SRL „nu este conectat“, iar cel al firmei Zar Twins Green Energy Solutions SRL „este nealocat“.
 
Numele lui Florin Zarughevici este legat şi de parcurile eoliene din Constanţa şi din Tulcea.

Citeşte şi

Detalii exclusive de la flagrant!
DNA acuză - controalele celor de la Antifraudă făcute în Mamaia, „sifonate“ prin SMS (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii