Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:14 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Drumul spre mare, un calvar A2, A4 şi DN39, furnicare de maşini

ro

02 Aug, 2014 00:00 3324 Marime text
Se anunţă cel mai aglomerat weekend din această vară, pe litoral. Dovadă stă traficul infernal de pe Autostrada Soarelui şi arterele principale de pe litoral, pe care s-a circulat bară la bară încă de ieri dimineaţă!

Traficul a fost unul de coşmar pe A2, pe varianta ocolitoare a municipiului Constanţa (autostrada A4), dar şi pe DN39, spre staţiunile din sudul litoralului.
 
Cozile de maşini se întindeau, ieri, pe kilometri întregi şi se înainta în ritm de melc, de la ieşirea de pe A4, la Agigea, către Eforie. Probleme mari au avut şi cei care se deplasau din Constanţa către sudul litoralului. Practic, cozile de maşini s-au întins, ore în şir, pe 12 kilometri pe DN39, pe sensul de mers către Mangalia, de la ieşirea din Constanţa până la ieşirea din Eforie Nord.

Şi cum în astfel de situaţii incidentele în trafic sunt aproape inerente, mai mulţi turişti care intenţionau să vină la mare şi-au stricat concediul pe drum. Un accident în care au fost implicate 12 autoturisme s-a petrecut pe Autostrada Soarelui, înainte de staţia de taxare de la Feteşti, pe sensul de mers către litoral. Acolo se circula bară la bară şi a avut loc un carambol rutier.
 
O femeie în vârstă de 40 de ani a fost preluată de elicopterul SMURD. Ea a suferit răni grave la cap, în urma accidentului, şi a fost resuscitată timp de 20 de minute de paramedici. Alte două persoane rănite în urma carambolului rutier au fost transportate cu ambulanţele la spital.

La staţia de taxare de la Feteşti, nervii şoferilor au cedat. Foarte mulţi au făcut scandal şi, la scurt timp după ce ambuteiajul a atins zece kilometri lungime, în jurul orei 11.00, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a dat ordin de suspendare a încasării taxei de pod. CNADNR instituise măsura suspendării taxei în zilele de vineri, începând cu ora 14.00. Numai că, de această dată, valurile de turişti au început să curgă spre mare încă de vineri dimineaţă, astfel că traficul şi aşa îngreunat de pe A2 a fost, practic, paralizat,  atât timp cât şoferii trebuiau să şi oprească pentru a achita taxa de pod.

Capac la toate, un TIR a derapat şi a încălecat gardul despărţitor dintre sensuri, la ieşirea de pe A4, la Ovidiu, astfel că şi în acest capăt al şoselei ocolitoare s-a circulat foarte greu timp de aproape o oră, ieri dimineaţă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii