Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul preşedintelui CJC cu ANI, „tranşat“ de un nou magistrat Judecătorul Costinel Moţîrlichie a părăsit Curtea de Apel Constanţa (document)

ro

21 May, 2014 00:00 3325 Marime text
Următorul termen în procesul şefului CJC cu ANI a fost stabilit pentru data de 19 iunie

Costinel Moţîrlichie a părăsit şefia completului de judecată C19 Fond al Curţii de Apel Constanţa. Acest complet a fost învestit, la data de 24 ianuarie, cu soluţionarea dosarului în care preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Nicuşor Daniel Constantinescu, a chemat la judecată Agenţia Naţională de Integritate (ANI). După cum arătam şi în ediţiile trecute, ANI, la data de 23 ianuarie 2013, a anunţat că, în urma procedurilor de evaluare, s-a constatat „încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor“ de către Nicuşor Daniel Constantinescu.

Conform Agenţiei Naţionale de Integritate, preşedintele CJC „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20.06.2008 - 23.03.2009, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, cât şi calitatea de reprezentant al judeţului Constanţa în adunarea generală a acţionarilor în cadrul unei societăţi (...), încălcând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare“. La finele lunii ianuarie, preşedintele CJC a chemat la judecată Agenţia Naţională de Integritate, dosarul fiind repartizat aleatoriu completului de judecată C19 Fond, prezidat de judecătorul Costinel Moţîrlichie din cadrul Curţii de Apel Constanţa. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 19 iunie. Potrivit datelor oficiale, Costinel Moţîrlichie, judecător al Tribunalului Constanţa, a fost delegat pentru câteva luni la Curtea de Apel Constanţa, începând cu data de 10 octombrie 2013. Câteva zile mai târziu, Colegiul de Conducere al Curţii de Apel a hotărât ca judecătorul Moţîrlichie să prezideze completul C19 Fond. În prezent, delegarea magistratului a luat sfârşit, el trebuind să se întoarcă la Tribunalul Constanţa. Începând cu săptămâna trecută, şefia completului mai sus amintit a fost preluată de judecătoarea Roxana Bacu, din cadrul Tribunalului Constanţa. Potrivit unor surse, Roxana Bacu, fost magistrat al Judecătoriei Constanţa, a fost delegată la Curtea de Apel pentru o perioadă de şase luni. Conform declaraţiei de avere, judecătoarea nu are terenuri, însă posedă o parte dintr-un apartament situat în municipiul Constanţa, precum şi două automobile (un Opel Astra, fabricat în 2002, şi un Volvo, model V70, fabricat în 2010). Magistratul, cu un salariu de 81.651 de lei, încasat de la Tribunalul Constanţa, are datorii către Raiffeisen Bank (credit bancar) în valoare de 102.433,29 franci elveţieni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii