Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:11 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colaborare DIICOT - United States Secret Service Constanţa, punct de start pentru căutări

ro

27 Mar, 2014 00:00 1286 Marime text
În vederea destructurării unui grup infracţional pornit la Constanţa, procurorii DIICOT au efectuat percheziţii în trei judeţe şi în capitală.
Ieri, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Ploieşti, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, au efectuat un număr de nouă percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Constanţa, Sibiu, Ploieşti şi a municipiului Bucureşti. Acţiunea a avut drept scop destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în infracţiuni informatice şi cu instrumente de plată electronice. Potrivit procurorilor, cetăţeanul B.R.D., din municipiul Constanţa, a iniţiat şi organizat acest grup infracţional.
 
Cum acţionau
 
Membrii scanau clase de IP-uri destinate POS-urilor şi identificau punctele vulnerabile care le putea permite accesul. Prin intermediul unor programe informatice, controlau de la distanţă efectuarea transferurilor de date de identificare ale instrumentelor de plată utilizate la aceste POS-uri.
Numerele de carduri astfel obţinute erau vândute pe Internet, în vederea obţinerii veniturilor de pe urma lor în mod fraudulos. Atribuţiile unor alţi membrii erau de a obţine prin diverse metode datele de logare on-line ale unor persoane din SUA. În ambele situaţii, sumele încasate erau transferate în contul unor persoane recrutate în acest sens, care aveau conturi deschise la unităţi bancare din România. Prejudiciul cauzat a fost de două milioane de dolari. În urma percheziţiilor au fost identificate sisteme informatice, mai multe autoturisme, bijuterii şi diferite sume de bani, fiind dispuse măsuri asigurătorii. În vederea audierii, au fost duse la sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Ploieşti 17 persoane. Acţiunile DIICOT au fost posibile cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii - Constanţa şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale - Serviciul Operaţiuni Speciale Bucureşti.
Procurorii DIICOT au cooperat la instrumentarea cazului cu United States Secret Service din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii