Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:31 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cercetaţi pentru trafic de migranţi Dosare penale pentru două călăuze (galerie foto+video)

ro

05 Jun, 2014 00:00 1674 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi unui ucrainean şi unui turc. Aceştia, în schimbul unor sume importante în bani, au facilitat transportul din Turcia, cu o ambarcaţiune, pe Marea Neagră, a 39 de cetăţeni afgani şi iranieni care au declarat că doreau să ajungă în Germania.

În baza unei informaţii furnizate de Sistemului Complex de Observare, Supraveghere şi Control al Traficului la Marea Neagră (SCOMAR), poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat pe apele Mării Negre  ambarcaţiunea Roda, condusă de un cetăţean ucrainean în vârstã de 54 de ani, care era ajutat de un cetăţean turc în vârstã de 40 de ani. La bordul navei se aflau 39 de migrani din Orientul Mijlociu. Grupul era format din cetăţeni afgani, iranieni şi un pakistanez, adulţi şi copii, cu vârste cuprinse 絜tre 2 şi 44 de ani, care intenţionau sã intre ilegal 絜 ţara noastrã. Ei au declarat cã au plecat din Turcia la bordul ambarcaiunii în cauzã, plãtind unor persoane de acolo sume cuprinse 絜tre 1.500 şi 5.000 de euro, cu scopul final de a ajunge 絜 Germania.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus reţinerea pentru 24 de ore faţă de inculpaţii Sychev Igor, cetăţean ucrainean, şi Kaya Bechir, cetăţean turc, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi prin mijloace care pun în pericol viaţa, sănătatea sau integritatea acestora şi trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României, iar primul şi pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unei nave de către o persoană fără brevet sau certificat de capacitate corespunzător. Cei doi vor fi duşi, astăzi, în faţa magistraţilor de la Tribunalul Constanţa, care vor decide dacă vor emite pe numele lor mandate de arestare preventivă. Transfugii vor fi repatriaţi zilele următoare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii