Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:45 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Celula, infestată cu păduchi şi gândaci Mircea Dan Butiuc, judecat şi condamnat la Constanţa, a câştigat la CEDO

ro

16 Jul, 2014 00:00 1107 Marime text
Statul român, bun de plată! România a fost condamnată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) la plata a 7.000 de euro. Banii vor ajunge la Mircea Dan Butiuc, judecat şi condamnat la Constanţa, pentru trafic de droguri de mare risc.

Bărbatul a reclamat tratamentul degradant la care a fost supus în timpul detenţiei din penitenciarul Poarta Albă. Conform agerpres.ro, „Mircea Dan Butiuc s-a plâns în special că a trebuit să trăiască într-o celulă de 35 mp împreună cu alţi 14 prizonieri, fără o ventilaţie corespunzătoare“. „În plus, el a reclamat lipsa de igienă şi a încălzirii în timpul iernii, precum şi faptul că celula în care trăia era infestată cu păduchi şi gândaci. Nu în ultimul rând, el s-a plâns de faptul că a fost silit în mod regulat să se dezbrace pentru a fi percheziţionat, precum şi faptul că a fost supus la intimidări de către paznicii închisorii“, potrivit sursei mai sus citate.

După cum arătam şi în ediţiile trecute, la începutul lunii mai 2005, Butiuc a fost prins în flagrant de poliţiştii Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Constanţa, în timp ce se deplasa cu o maşină pe ruta Bucureşti - Constanţa. În urma percheziţiei, în rucsacul colegului de drum al bărbatului au fost descoperite 1.110 pastile de ecstasy şi 9.94 grame de cocaină ascunse în gulerul de la geacă. Ulterior, Butiuc l-a contactat pe furnizorul din Olanda, astfel fiind depistat Vasile Meeks Enache, căruia Butiuc îi solicitase 5.000 de pastile de ecstasy. Meeks a fost de acord cu livrarea, astfel poliţiştii intrând pe fir şi soluţionând dosarul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii