Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:55 19 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beinur după gratii, Iaşar în prosperitate Datornicii lui Săceanu

ro

11 Apr, 2011 00:31 9993 Marime text
cap_1.jpgSe pare că, în timp ce rivalul Nuredin Beinur pare să-şi fi prins urechile în sistemul legislativ şi juridic român, Săceanu a învăţat din greşelile adversarului, întorcând sistemul în favoarea sa şi silindu-şi datornicii să-i dea banii prin intermediul legii

Cu rivalul - Nuredin Beinur - închis în Capitală de circa jumătate de an sub acuzaţia de şantaj şi alte infracţiuni, celebrul Ismail Iaşar, cunoscut sub numele de „Săceanu", pare să fi intrat într-un oarecare con de umbră, în ultimii ani. Cel puţin în ultimele şase luni, reflectoarele par să se fi fixat pe Nuredin Beinur, duşmanul declarat al lui Săceanu, învăluindu-l pe acesta din urmă într-o convenabilă tăcere. Iar în acest context este de menţionat că, în timp ce Beinur zace închis în Arestul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Ismail Iaşar îşi vede liniştit mai departe de afaceri, nu mai departe de săptămâna trecută solicitând instanţei constănţene încuviinţarea executării silite a doi datornici.

Astfel, se pare că, în timp ce rivalul său pare să-şi fi prins urechile în sistemul legislativ şi juridic român, Săceanu a învăţat din greşelile adversarului, întorcând sistemul în favoarea sa şi silindu-şi datornicii să-i dea banii prin intermediul legii. Mai exact, pe rolul Secţiei civile a Judecătoriei Constanţa a fost înregistrat, pe data de 7 aprilie, dosarul cu numărul 8984/212/2011 (669/D/2011), fiind vorba despre o solicitare de încuviinţare a executării silite. În proces, Ismail Iaşar are calitatea de creditor, în timp ce debitorii ajunşi la mâna presupusului lider al lumii undeground din Sud-Est sunt Barbu şi Anghelina Florea. Cazul datoriei nerecuperate încă de temutul Săceanu urmează să fie pus în discuţie mâine, de la ora 8.30, de către completul C29 Urgenţe al Judecătoriei Constanţa. Nu este însă de trecut cu vederea faptul că acesta nu este singurul litigiu pe care Săceanu îl are cu Barbu şi Anghelina Florea.

Datorie de 340.000 de euro

Pe data de 18 martie 2009, pe rolul Secţiei civile a Tribunalului Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul 2998/118/2009, în care Ismail Iaşar ridica mai multe pretenţii faţă de cei doi Florea, dar şi faţă de SC Panalba SRL. După numeroase amânări în proces, se pare că Săceanu s-a răzgândit cu privire la datornicii săi. Astfel, pe data de 6 iulie 2009 judecătorii Tribunalului Constanţa au decis să admită excepţia lipsei de interes şi să respingă capătul de cerere privind obligarea penalităţilor de întârziere „ca lipsit de interes". Totodată, instanţa a luat act de „renunţarea reclamantului la judecata capătului de cerere privind obligarea pârâţilor la plata sumei de 340.000 de euro" şi a decis să respingă cererea de chemare în garanţie a SC Panabla SRL, ca nefondată. Nu în ultimul rând, după cum se mai arată în hotărârea instanţei, „respinge cererea privind instituirea sechestrului judiciar, ca nefondată". La aproximativ două săptămâni după ce a pierdut procesul, Ismail Iaşar s-a adresat din nou instanţei de judecată, tot în legătură cu datoria neachitată de cei doi Florea. Noul proces a fost înregistrat la aceeaşi secţie, sub numărul 7084/118/2009, pe data de 20 iulie 2009, părţile fiind aceleaşi ca în cauza anterioară. Totuşi, Iaşar a pierdut iar, pe 25 august 2009 judecătorii hotărând să respingă iar cererea privind instituirea sechestrului asigurător. După atâtea deziluzii, Săceanu a mai avut parte de una în litigiul cu cei doi Florea, înregistrată de această dată la Curtea de Apel Constanţa. Concret, pe data de 14 septembrie 2009 instanţa a decis să respingă ca neîntemeiat recursul lui Iaşar privind sechestrul judiciar solicitat instanţei pe data de 1 septembrie 2009, în dosarul cu numărul 2999/118/2009.

Dispută cu Nuţu Cămătaru

Este însă de menţionat faptul că Săceanu a înregistrat mai multe dosare la Judecătoria Constanţa, dar şi la alte instanţe, în care a solicitat executarea silită a debitorilor săi. Foarte interesant, printre aceştia s-a numărat şi renumitul campion olimpic la lupte greco-romane, Ion Draica. Ba chiar, pentru executarea silită a lui Draica, Săceanu pare să se fi pus rău până şi cu Nuţu Cămătaru. Aşa cum arătam într-un din ediţiile anterioare, magistraţii acestei instanţe au fost chemaţi, în urmă cu mai bine de zece ani, să împartă dreptatea între Săceanu şi celebrul Nuţu Cămătaru, pe numele său adevărat Ion Balint. În respectivul proces, deschis în anul 1999, Nuţu Cămătaru şi Săceanu îşi disputau apartamentul lui Ion Draica, fostul campion olimpic la lupte greco-romane. Ajuns într-o pasă proastă cu banii, sportivul a împrumutat diferite sume, atât de la Săceanu, cât şi de la Nuţu Cămătaru. Potrivit informaţiilor aflate la dosar, sportivul constănţeană împrumutase 110.000 de dolari de la Săceanu şi alţi 155.000 de dolari de la Nuţu Cămătaru. Iar pentru că a venit scadenţa şi olimpicul nu a avut de unde să scoată banii, cei doi indivizii care îl împrumutaseră la nevoie i-au scos apartamentul la licitaţie. Fără să afle unul de celălalt decât în ultimul moment, Cămătaru şi Săceanu şi-au disputat în instanţă dreptul de a scoate la licitaţie locuinţa lui Draica. Enervat de imposibilitatea de a-şi valorifica „prada", Ismail Iaşar a afirmat pe parcursul dezbaterilor în instanţă că el a fost primul creditor al luptătorului. La rândul său, soţia lui Draica a contestat în instanţă scoaterea apartamentului la licitaţie, pe motiv că este bun comun. Astfel s-a format dosarul cu numărul 72/212/1999 (16549/1999), în care Daniela Draica a formulat o contestaţie la executare, solicitând totodată suspendarea executării silite. Abia la sfârşitul anului trecut, magistraţii Judecătoriei Constanţa au constatat perimată cauza.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii