Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au cerut azil în România Trei migranţi sirieni, depistaţi de poliţiştii de frontieră

ro

18 Nov, 2013 00:00 1255 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu autorităţile din Bulgaria, au depistat trei migranţi sirieni, doi adulţi şi un minor, care intraseră ilegal în ţară, pe jos, prin „zona verde”, cu scopul de a ajunge în Germania.

Poliţiştii de frontieră din Ostrov, în cooperare cu autorităţile din Republica Bulgaria au desfăşurat, în baza unei informaţii, o acţiune de combatere a migraţiei ilegale în zona de competenţă.
Astfel, poliţiştii de frontieră români au identificat pe teritoriul României, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, un grup format din trei persoane, doi adulţi şi un copil, care se deplasa pe jos. Persoanele adulte, un bărbat de 33 de ani şi o femeie de 29 de ani, precum şi minorul în vârstă de 15 ani, au declarat că sunt cetăţeni sirieni şi doreau să ajungă în Germania.
Asupra celor două persoane adulte s-au găsit două paşapoarte valabile, iar asupra minorului un document de identitate în limba arabă, toate fiind emise de statul sirian.

În urma verificărilor a rezultat că cei trei migranţi sirieni au traversat frontiera de stat dinspre Republica Bulgaria, pe jos, prin „zona verde”, după care au intenţionat să-şi continue călătoria pe teritoriul României în regim autostop.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit cetăţenilor sirieni actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 70, art. 1 din O.U.G. 105/2001.
Cei trei migranţi au cerut azil în România şi au intrat în custodia Inspectoratului General pentru Imigrări, care i-a transportat la Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din Galaţi pentru continuarea demersurilor legale în astfel de cazuri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii