Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:39 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arestat şi eliberat Afacerile şi partenerii lui Tocia, fostul patron al clubului Morgana (documente)

ro

12 Aug, 2011 00:29 7238 Marime text
tocia_tigari.jpgAsociaţi în SC Phoenix Constant SRL sunt: Stelian Tocia, care este administrator, Constantin Tocia şi Cristian Liciu. Numele individului din urmă este strâns legat de controversatul afacerist constănţean Viorel Done

Magistraţii Tribunalului Constanţa au decis, ieri, ca afaceristul constănţean Stelian Tocia, în vârstă de 33 de ani, fostul patron al clubului Morgana, să fie cercetat în stare de libertate. Bărbatul este bănuit de Serviciul de Investigare a Fraudelor că, în calitate de administrator societăţii comerciale Ascom Transport SRL, în perioada ianuarie 2008 - iunie 2010, a evidenţiat în actele contabile cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale privind achiziţii de mărfuri (cereale, plante oleaginoase, utilaje), cât şi servicii de transport. Oamenii legii spun că prejudiciul creat de individ ar fi de 2.700.000 de lei. Datele oficiale arată că Stelian Tocia conduce, de unul singur, societatea comercială Ascom Transport SRL şi alături de fratele său, Constantin Tocia şi de Cristian Liciu SC Phoenix Constant SRL. Stelian Tocia nu se află pentru prima dată în colimatorul oamenilor legii.

Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat că Stelian Tocia, în perioada ianuarie 2008 - iunie 2010, în calitate de administrator societăţii comerciale Ascom Transport SRL a evidenţiat, în actele contabile, cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale privind achiziţii de mărfuri (cereale, plante oleaginoase, utilaje), cât şi servicii de transport. Oamenii legii spun că prejudiciul creat de individ ar fi de 2.700.000 de lei. Stelian Tocia a stat timp de 24 de ore în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Poliţiei Judeţului Constanţa. Ieri, individul a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, însă magistraţii au decis ca Tocia să fie cercetat în stare de libertate. Registrul Comerţului arată că SC Ascom Transport SRL are sediul în satul Grădina, în Secţia Grădina - Construcţia C3 - Atelier Mecanic. Obiectul de activitate a unităţii este „transporturi rutiere de mărfuri". Unitatea comercială în cauză a menţionat că cifra de afaceri în 2008 a fost, cu doi angajaţi, în valoare de 47689,36 lei, în timp ce profitul brut a fost de 16.009 lei. Monitorul Oficial al României numărul 1980/2010 arată că numita Elena Puia s-a retras din firma mai sus precizată cesionând la valoarea nominală a celor zece părţi sociale a zece lei reprezentând 50% din capitalul social lui Stelian Tocia, care a devenit asociat unic şi administrator. Stelian Tocia apare şi în SC Phoenix Constant SRL, cu sediul pe Bulevardul Tomis, municipiul Constanţa. Firma a fost înfiinţată în urmă cu puţin timp şi are ca obiect de activitate „Comerţ cu ridicata al cerealelor, seminţelor furajelor şi tutunului neprelucrat". Asociaţi în SC Phoenix Constant SRL sunt: Stelian Tocia, care este administrator, Constantin Tocia şi Cristian Liciu. Numele individului din urmă este strâns legat de controversatul afacerist constănţean Viorel Done, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi speculă cu ţigări. La rândul său, Constantin Tocia administrează SC Viento Eolica SRL, cu acelaşi sediu precum SC Phoenix Constant SRL. În această firmă mai apare Ioana Bălăceanu, de 56 de ani, din judeţul Mehedinţi şi Vasile Mazilu, de 63 de ani, din judeţul Galaţi. Firma nu are depuse datele de bilanţ aferente lui 2009. Stelian Tocia a figurat, alături de Mihai Robu, în SC Gesty Import Export SRL Constanţa. Unitatea, care în prezent este radiată şi a avut ca obiect de activitate „comerţ cu ridicata cu produse din tutun".

Alergat de poliţişti

După cum am mai precizat, poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor nu-l au pentru prima dată în colimator pe Stelian Tocia. Aproape de începutul lunii martie 2007, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Constanţa au preluat un dosar de la Investigarea Fraudelor în care 12 persoane erau bănuite că ar fi implicate în contrabandă cu ţigări din magazinele din Vama Veche. Potrivit presei de la acea vreme, în vizorul anchetatorilor se aflau: Ionuţ Ilie „Zisu", de 42 ani, din Bucureşti, administratorul societăţii „Dutty Free România" din Ilfov, Răzvan Petrovici, de 39 ani, din Bucureşti, Costel Bobic, de 50 ani, din Bucureşti, George Nivaci, de 28 ani, din Constanţa, Nicolae Cioti, de 31 ani, din Constanţa, Stelian Tocia, de 28 ani, din Constanţa, Stelian - Marius Caracoti, de 28 ani, din Constanţa, George Nicolae, din 26 ani, din Constanţa, Anton Caracotă, de 39 ani, din Constanţa, Mihai Giumba, de 31 ani, din Constanţa, Iuliana-Cristina Emil, de 38 ani, din Constanţa şi Sabina Maria Dănilă, de 31 ani, din Mangalia. La sfârşitul lunii septembrie 2005, Tocia a fost urmărit de poliţiştii mangalioţi, care au găsit în maşini numeroase pachete de ţigări şi sticle de băutură.

 

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii