Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:48 30 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ar fi furat din banii sindicatului Decirom Florin Pițigoi, condamnat de Tribunalul Constanța

ro

07 Jan, 2016 00:00 2505 Marime text
Magistrații Tribunalului Constanța l-au condamnat, ieri, pe Florin Piţigoi la pedeapsa de 2 ani închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor pe o durată de 4 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.
 
Totodată, judecătorii constănțeni au suspendat condiţionat executarea pedepsei sub supraveghere pe un termen de 3 ani. De asemenea, magistrații l-au obligat pe Florin Piţigoi ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri: „a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă“.
 
I s-a impus să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii comunitare. Pe parcursul termenului de supraveghere, Florin Piţigoi va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Căminul pentru Persoane Vârstnice Constanţa sau în cadrul Direcţiei de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, Pițigpi nu poate presta această muncă, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare. Numărul zilnic de ore urmează a se stabili conform legii de executare a pedepselor.
 
De asemenea, judecătorii au dispus „luarea măsurii sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile şi imobile ale inculpatului până la concurenţa prejudiciului reţinut”. Decizia nu este definitivă.

Florin Piţigoi ar fi furat 840 de milioane din banii sindicatului

Florin Piţigoi, fostul lider de sindicat de la Decirom, ar fi furat din cotizaţiile colegilor săi peste 800 de milioane de lei vechi. Se pare că acesta ar fi fost ajutat de contabila sindicatului care şi-ar fi însuşit şi ea partea de 130 de milioane.
 
În momentul în care a fost descoperit, liderul de sindicat a fost demis şi dat pe mâna autorităţilor, însă Piţigoi ar fi fugit din România, iar poliţia nu l-a mai găsit. Din acest motiv, procurorii i-au dat, în 2013, rezoluţia de neîncepere a urmării penale. Însă, în 2014, dosarul s-a redeschis, după ce avocata sindicatului ar fi dat de urma lui Pițigoi. Din Germania, bărbatul şi-a împuternicit un avocat care să-l reprezinte.
 
Reamintim că în urma unor investigaţii, s-a constatat că din bugetul sindicatului lipseşte suma de aproape 850 milioane de lei vechi. Piţigoi nu ar fi dorit să predea actele organizaţiei.
 
„Se bănuia că ceva nu este în regulă. Membrii Biroului Permanent i-a pus întrebări în legătură cu banii, nu se puteau efectua plăţi, iar în urma Adunării Generale, a fost demis. I-am cerut documentele contabile, însă nu a vrut să le dea, motivând că trebuie să le ia acasă pentru a le pune în ordine. Evident, nu puteam să-l lăsăm să plece cu actele din clădire. Am făcut plângere la poliţie şi, în urma unor investigaţii, s-a contatat că a furat suma de 84.000 lei, iar contabila sindicatului a sustras suma de 13.000 lei. Într-un final, aceasta a restituit banii, însă el a fugit din ţară”, a declarat pentru atitudineaonline.ro liderul sindicatului Decirom, Silviu Stanciu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii