Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:03 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ar fi cerut mită unui afacerist Începe judecata lui Adrian Moldoveanu, comisionar vamal arestat la domiciliu

ro

26 Oct, 2015 00:00 1452 Marime text


Magistraţii Tribunalului Constanţa au dispus începerea judecăţii lui Adrian Moldoveanu, comisionar vamal, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă şi fals material în înscrisuri oficiale.
 
De asemenea, judecătorii constănţeni au dispus menţinerea măsurii arestului la domiciliu al inculpatului Adrian Moldoveanu şi i-au permis acestuia să se deplaseze, de luni până vineri, între orele 9.00 - 17.00, la locul de muncă. Decizia nu este definitivă.
 
Comisionarul vamal Adrian Moldoveanu ar fi cerut mită 1.000 de euro, însă ar fi primit 500 de euro şi 1.500 de lei. Surse judiciare arată că omul de afaceri ar fi trebuit să transporte un container cu mere în Egipt, iar comisionarul vamal ar fi trebuit să-l ajute să obţină un document specific acestei proceduri.
 
În acest dosar ar apărea, potrivit unor surse judiciare, şi numele lui George Karam, patronul SC Middle East Partners SRL, firmă care deţinea restaurantul Beirut, din Constanţa.
 
Recent, Karam a fost trimis în judecată pentru două infracţiuni de distrugere din culpă, una în formă agravată, pentru neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, pentru realizarea construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale ale existenţei acestora - formă agravată, pentru complicitate la abuz în serviciu, construirea fără autorizaţie într-o zonă protejată, primirea la muncă a unor persoane fără încheierea contractelor de muncă, precum şi pentru 40 de infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
 
Amintim că restaurantul Beirut din Constanţa a fost distrus într-un incendiu, în data de 5 aprilie 2014. Atunci şi-au pierdut viaţa Ioana Nicoleta Cengher, Mihaela Tucă şi Nicoleta Vasiliţeanu.
 
Karam l-ar fi denunţat pe Cicerone Dincă, poliţist de frontieră în cadrul Gărzii de Coastă, care i-ar fi cerut bani pentru a interveni pe lângă procurorul care a instrumentat dosarul mai sus precizat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii