Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:40 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agent de poliţie din Corbu, arestat la domiciliu Un om al legii a acoperit un accident rutier luându-i pe inculpaţi de la faţa locului

ro

20 Mar, 2015 00:00 2619 Marime text
Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a sesizat, miercuri, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa, cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii Cristian-Marian Drăgan, cercetaţi în stare de reţinere pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului, Eugen Simioana, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului, şi Ion Olteanu, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
 
Din probele administrate până în acest moment în cauză, în sarcina inculpaţilor s-au reţinut următoarele:
 
La data de 19 noiembrie 2014, inculpatul Ion Olteanu a condus autoturismul marca Opel Vectra, în localitatea Corbu, judeţul Constanţa, fără a poseda permis de conducere, fiind implicat într-un accident rutier cu autoturismul marca Ford Fiesta, condus de inculpatul Costel-Ionuţ Dascălu, accident soldat cu avarierea celor două autoturisme şi distrugerea gardului împrejmuitor al unei curţi.
 
După producerea accidentului, inculpatul Ionuţ Olteanu i-a solicitat sprijin inculpatului Eugen Simioana, la care presta ocazional diverse munci şi pe care îl lăsase anterior la domiciliu, care a venit de îndată la locul accidentului.
 
La faţa locului a sosit şi inculpatul Cristian-Marian Drăgan, agent de poliţie la Postul de Poliţie Corbu, care avea calitatea de organ de cercetare al poliţiei judiciare, dar şi cea de poliţist rutier, având nu numai dreptul, dar şi obligaţia de a constata orice infracţiune şi de a se asigura de respectarea legii, inclusiv a legii privind circulaţia pe drumurile publice.
 
Cu toate acestea, inculpatul Cristian-Marian Drăgan, contrar obligaţiilor de serviciu, nu a înregistrat evenimentul rutier în care au fost implicaţi inculpaţii Ion Olteanu şi Costel-Ionuţ Dascălu, şi, împreună cu inculpatul Eugen Simioana, i-a luat pe cei doi conducători auto de la locul accidentului, împiedicând astfel tragerea la răspundere penală a lui Ion Olteanu, care nu poseda permis de conducere.
 
În concret, inculpatul Cristian-Marian Drăgan nu a luat măsuri de înregistrare a evenimentului rutier şi a infracţiunii în registrul de lucrări penale al postului de poliţie şi în registrul penal al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, nu a luat măsuri de informare ierarhică în scris, respectiv nu a întocmit buletinul de eveniment cu privire la infracţiunea constatată pe care să îl înainteze dispeceratului central al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.
 
Prin acţiunea inculpaţilor Ion Olteanu şi Costel-Ionuţ Dascălu de a pleca de la locul accidentului fără a se prezenta în faţa organelor de poliţie, aceştia au urmărit totodată să se sustragă de la prelevarea de mostre biologice în scopul stabilirii alcoolemiei.
 
În cursul urmăririi penale, s-a constatat că inculpatul Ion Olteanu era cercetat din anul 2014 într-un alt dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi cu numere false de înmatriculare, aflat în lucru la Postul de Poliţie Corbu.
 
Urmărirea penală a fost efectuată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, cu sprijinul nemijlocit al Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, care, la data de 17 martie, a efectuat un număr de cinci percheziţii domiciliare pe raza comunei Corbu, una dintre acestea vizând sediul postului de poliţie comunal.
 
Acţiunea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa a avut loc cu sprijinul informativ şi de specialitate al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa.
 
Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa a dispus luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, faţă de inculpatul Cristian-Marian Drăgan şi a măsurii controlului judiciar, pe aceeaşi perioadă, faţă de inculpaţii Eugen Simioana şi Ion Olteanu. În cauză, inculpatul Costel-Ionuţ Dascălu va fi cercetat în stare de liberate.
 
Împotriva încheierii judecătorului de drepturi şi libertăţi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a formulat contestaţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii