Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:07 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident Ungaria. Locul blestemat. Acum zece ani, în acelaşi loc au murit patru constănţeni. Alţi 13 au fost răniţi

ro

16 Feb, 2017 00:00 3442 Marime text
Cinci persoane au murit şi 12 au fost rănite în urma accidentului produs, ieri-dimineaţă, în jurul orei 8.40, în Ungaria. Accidentul a avut loc pe autostrada M43, la aproximativ doi kilometri de graniţa româno-ungară, pe sensul către România.
 
În accident au fost implicate mai multe autovehicule, printre care şi un autocar care transporta cetăţeni români, al firmei Eurolines. „Se pare că accidentul a fost provocat din cauza a două microbuze care staţionau nesemnalizat pe banda a doua de mers, în urma unui accident survenit anterior. Şoferul autocarului, pe fondul vizibilităţii scăzute şi al condiţiilor meteo nefavorabile, a încercat să împiedice coliziunea cu cele două microbuze, dar nu a reuşit să evite impactul“, se arată în comunicatul emis de Eurolines.
 
În autocar se aflau 17 pasageri. În urma incidentului, niciunul dintre ei nu a avut de suferit, doar şoferul aflat la volan a fost accidentat şi transportat la spital. Toţi pasagerii au fost preluaţi de un alt autocar, trimis de Eurolines.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că printre persoanele decedate se află şi un român. Şase cetăţeni români răniţi au fost transportaţi la unităţile sanitare din Szeged şi Mako. La locul evenimentului au fost trimise o ambulanţă de terapie intensivă SMURD şi două ambulanţe de prim ajutor SMURD din cadrul ISU Arad, precum şi două autospeciale pentru transport personal şi victime multiple şi o ambulanţă de terapie intensivă SMURD din cadrul ISU Timiş.
 
„Autorităţile ungare continuă cercetările pentru a stabili circumstanţele producerii accidentului şi au confirmat identitatea tuturor persoanelor implicate în accident. Consulul general al României la Szeged s-a deplasat la locul accidentului şi este în legătură permanentă cu reprezentanţii poliţiei ungare şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad“, a transmis MAE, într-un comunicat.
Pe site-ul digi24.ro se arată că prima persoană care a semnalat accidentul la 112 a fost Gabriel Manole, acesta fiind martor ocular al accidentului. El a spus că, în momentul producerii accidentului, în zonă era ceaţă densă şi erau avertizări de reducere a vitezei, iar carosabilul era umed. Un microbuz a intrat în spatele unui TIR, după care, la rândul lui, a fost lovit din spate de un autocar Eurolines, care a ricoşat în TIR. Acesta era înmatriculat tot în România, având numere de Braşov, mai precizează digi24.ro.
 
Accidentul de ieri nu e singurul petrecut în zonă care a omorât români. În urmă cu zece ani, în luna iulie 2007, un accident deosebit de grav a avut loc în apropierea oraşului Mako din Ungaria, în urma căruia şapte români au murit. Tragedia s-a produs după ce autocarul în care aceştia se aflau a fost izbit de un trailer. Printre cei decedaţi se aflau trei persoane din localitatea constănţeană Ghindăreşti şi una din Hârşova. Tot din Ghindăreşti proveneau şi 13 persoane rănite.
 
În autocar se aflau 35 de români, care urmau să ajungă în Szeged. În apropierea unui pod peste râul Mureş, autocarul a intrat în coliziune cu un camion care se deplasa pe contrasens. Camionul aparţinea unei firme germane şi era condus de un şofer român. Impactul a fost atât de violent, încât autocarul s-a răsturnat pe calea ferată, paralelă cu şoseaua. Şoferul trailerului, Iosif Nicu, şi şase pasageri ai autocarului au murit pe loc, două persoane au fost grav rănite şi alte 14 au suferit răni uşoare.
 
Sursa foto: digi24.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii